- Kudlow s'ha mostrat obertament contrari als aranzels generals
- Així i tot, dona suport a les mesures proteccionistes dels Estats Units, especialment pel que fa a la Xina
El seu nom era a les quinieles junts amb el de Peter Navarro i al final s'ha imposat. El president dels Estats Units, Donald Trump, ha elegit el conegut economista i col·laborador de la cadena CNBC, Larry Kudlow, com el seu nou director del Consell Econòmic Nacional en substitució de Gary Cohn. Aquesta elecció s'ha produït malgrat que Kudlow s'ha mostrat crític amb els aranzels a les importacions d'acer i alumini imposats per Trump.
No obstant això, malgrat aquestes crítiques, Larry Kudlow comparteix les mesures proteccionistes que està imposant l'Administració de Donald Trump, especialment cap a la Xina. Aquest dimecres es va saber que Trump està considerant aplicar aranzels al gegant asiàtic sobre béns per valor de 60.000 milions de dòlars i Kudlow va dir ahir mateix a la CNBC que la Xina pot esperar que els Estats Units prengui una postura dura quan es tracta de comerç internacional.
"He de dir que, com algú a qui no li agraden els aranzels, crec que la Xina s'ha guanyat una resposta dura, no només dels Estats Units", va dir Kudlow al programa Closing Bell de CNBC, l'espai del qual ha estat presentador i col·laborador durant un quart de segle.
Durant la que va ser primera entrevista pública després que el president nord-americà li oferís ocupar el lloc deixat per Cohn, Kudlow va mostrar un dur discurs sobre la Xina.
"Una idea que tinc és que els Estats Units podria liderar una coalició de grans socis comercials i aliats contra la Xina, o fer saber a la Xina que està violant les regles", va dir. "Aquesta és la forma com m'agradaria actuar. Seria una espècie de coalició comercial entre els països disposats a participar-hi".
Kudlow va afegir que s'oposa als quals ell considera aranzels generals, però va suavitzar la seva posició quan va comprovar que la Casa Blanca oferiria exempcions a Canadà i Mèxic, així com a altres països disposats a negociar posicions comercials amistoses amb els Estats Units.
"No m'agraden els aranzels generals i no crec que els EUA hagi de castigar els seus amics en tractar de castigar els seus enemics en assumptes internacionals", va dir.
A més de discutir sobre el comerç, Kudlow també es va referir a la seva coneguda inclinació per una moneda forta: "King Dollar", com ell anomena el dòlar.
"Si els EUA manté els impostos mínims, si manté les regulacions i les despeses governamentals mínims, si manté el dòlar ferm i estable, tindrà una economia excel·lent, si el govern té un enfocament modest i deixa que les persones facin el que han de fer", va afirmar.