• "Anem a assistir a un gran anunci dimecres que té a veure amb la reforma tributària", va dir Trump divendres passat
cbtrump823
Donald Trump, president dels EUA

Amb permís dels resultats empresarials, Donald Trump serà també protagonista als mercats aquest dimecres ja que està previst que el president dels Estats Units ofereixi els esperats detalls de la seva reforma tributària. Trump planeja proposar avui fortes retallades a l'impost de societats i mesures per repatriar els beneficis de les empreses americanes que operen fora del territori, en un intent per recuperar l'impuls de les polítiques econòmiques.

"Anem a assistir a un gran anunci dimecres que té a veure amb la reforma tributària. El procés ha començat fa molt temps però realment comença formalment dimecres", va dir el president al Departament del Tresor divendres passat.

Un alt funcionari del Tresor, per la seva banda, va declarar a CNBC que el secretari del Tresor, Steven Mnuchin i el director econòmic de la Nació, Gary Cohn, oferiran una roda de premsa conjunta aquest dimecres a la sala d'informació de la Casa Blanca.

Trump ha dit als seus assessors que redueixin l'impost de Societats al 15% des del 35% actual, va assenyalar un funcionari de l'administració a Reuters. Un altre funcionari va apuntar que Trump proposaria un impost de repatriació sobre els guanys d'empreses que operen fora del territori del 10%, en comparació de l'actual 35%.

Aquest funcionari també va afirmar que el pla de Trump plantejaria una reducció de la taxa impositiva màxima als negocis coneguts com de "traspàs" ("pass-through"), que inclouen associacions de petites empreses, empreses individuals i fons de cobertura, a un 15% des d'un 39,6%.

No s'espera que el pla inclogui un impost de fronteres sobre les importacions, que hauria resultat polèmic.

Noticias relacionadas

contador