bbva erdogan torres sanchez
BBVA

El president de BBVA, Carlos Torres, ha mostrat la seva confiança en el “potencial” de Turquia i en les polítiques econòmiques que el govern està posant en pràctica en els darrers mesos. Tot això, en el marc de la Trobada Empresarial Espanya-Turquia, celebrada a Ciudad BBVA, a Madrid, i que ha comptat amb la presència del president turc, Recep Tayyip Erdogan, i del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

  • 9,48€
  • 1,39%

"Tenim una gran confiança en Turquia pel seu potencial a llarg termini", ha afirmat Torres, que ha aprofitat per destacar l'oportunitat que representa aquesta trobada per facilitar i promoure un marc de col·laboració i diàleg entre els dos països.

"Esperem que la trobada d'avui sigui interessant i, sobretot, productiva per reforçar els llaços entre els dos països. Per mi, és un honor formar part d'aquest projecte, representant les empreses espanyoles que, com el BBVA, tenim interessos a Turquia. Al costat de la copresidenta per part turca, treballarem a desenvolupar un full de ruta amb una agenda d'interessos i prioritats comuns en benefici de totes les empreses", ha dit.

Torres també ha posat en valor l'esperit emprenedor de la societat turca, la demografia i el lideratge regional, que li dóna el potencial per convertir-se en un 'hub' manufacturer per a la Unió Europea. De la mateixa manera, ha emfatitzat que les polítiques econòmiques que el govern de Turquia està posant en pràctica en els darrers mesos estan tenint un resultat positiu.

"Enhorabona també al govern de Turquia per aquests resultats tan esperançadors. Turquia i Espanya són dos països amics que han mantingut i mantenen relacions molt positives per als dos en múltiples plans", ha afegit.

Durant la seva intervenció, el president de BBVA ha remarcat la necessitat d'una cooperació publicoprivada estructurada per afrontar amb èxit l'actual entorn d'incertesa geopolítica i grans reptes, com el canvi climàtic o el potencial dels avenços en el camp tecnològic.

A més, ha indicat que Espanya i Turquia tenen molt de recorregut junts, i que mantenen relacions econòmiques i comercials que han contribuït a millorar el benestar social dels dos països.

BBVA RESEARCH ELEVARÀ LA SEVA PREVISIÓ DEL PIB PER AL 2024

D'altra banda, Torres ha avançat les perspectives positives de BBVA Research per a l'economia espanyola i per a la turca, que creixeran un 2,5% i un 3,5% el 2024, respectivament.

"Només pud donar l'enhorabona al Govern per aquest comportament extraordinari que ens diferencia encara més enfront de la resta d'Europa. També per la seva aposta decidida per la transició ecològica i per les energies renovables, posant Espanya en una posició de lideratge", ha comentat el president de l'entitat.

Així mateix, ha destacat de manera molt positiva la posada en marxa del Consell de Productivitat d'Espanya que, segons la seva opinió, ajudarà a establir les bases d'un creixement a llarg termini recolzat cada cop més en la inversió privada.

Noticias relacionadas

contador