ep archivo   el presidente del bbva carlos torres vila en el foro economica mundial de davos suiza
BBVA - Archivo

El president del BBVA, Carlos Torres Vila, ha defensat la necessitat d'"anar molt més de pressa i accelerar" la descarbonització, un procés en què el paper de la banca és finançar les inversions. "Som nosaltres els que estem recolzant les empreses en la realització dels projectes", ha afirmat.

Durant la seva intervenció en un panell al Fòrum de Davos, organitzat pel WEF (World Economic Forum), ha advocat per "polítiques coherents i consistents" que actuïn no només al costat de l'oferta, sinó que també incentivin els consumidors.

A parer seu, "la normativa actual s'enfoca excessivament al costat de l'oferta, com si l'usuari final no fos la raó última per la qual es produeixen les emissions".

Per impulsar el desenvolupament de tecnologies baixes en carboni i aconseguir que es produeixin a gran escala, Torres creu que les autoritats han d'aplicar un conjunt de polítiques coherents i consistents que involucrin el consumidor final; polítiques que compensin de manera justa els més afectats per la transició energètica sense que això distorsioni la presa de decisions.

En aquest sentit, ha remarcat que el preu del carboni és molt important de cara a orientar la demanda del consumidor final.

El president de BBVA ha compartit el panell amb Tan See Leng, ministre de Treball i segon ministre de Comerç i Indústria de Singapur, Takeshi Hashimoto, president i CEO de Mitsui O.S.K. Lines, Anna Borg, presidenta i CEO de Vattenfall, i Daniel Fisher, CEO de Ball. El panell ha estat introduït per John Kerry, enviat especial dels EUA per al Clima i l'ha moderat Rachel Kyte, professora convidada de la Blavatnik School of Government, de la Universitat d'Oxford.

Noticias relacionadas

contador