• La cuenta está vinculada con Papa Massata Diack, que trabajó como asesor de marketing en la IAAF
estadio tokio 2020 2

El diari britànic The Guardian es fa ressò d'un possible cas de frau en la candidatura del Japó per als Jocs Olímpics de 2020 i la policia investiga ja un possible pagament d'1,3 milions d'euros en el compte de Lamine Diack, expresident de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme (IAAF).

Si es demostra la realització d'aquests pagaments, això posaria en un seriós compromís als membres del Comitè Olímpic Internacional (COI), que tornarien a estar en l'ull de l'huracà després dels suborns en l'adjudicació dels jocs d'hivern de Salt Lake City de 2002.


Es creu que en les transaccions investigades hi ha pagaments presumptament procedents de la candidatura japonesa per valor d'1,3 milions d'euros en el compte bancari de Black Tidings a Singapur. Compte vinculat al fill de Lamine Diack, Papa Massata Diack, que va treballar com a assessor de màrqueting a la IAAF.


Aquestes últimes acusacions posarien en un seriós compromís al COI, i més encara després que el seu president, Thomas Bach, definís l'organització com un exemple a seguir per institucions com la IAAF o la FIFA.

contador