ep la presidenta de la cnmc cani fernandez durante su intervencion en el xli seminario de la apie
APIE

El Ple del Consell de la CNMC ha aprovat el nomenament de la nova directora de competència de l'organisme. La designació s'ha dut a terme mitjançant concurs públic i seguint els principis de transparència i idoneïtat per al lloc, segons ha informat aquest dimarts mitjançant un comunicat.

El Ple del Consell, a proposta de la presidenta, ha aprovat nomenar Susana Campuzano Fernández com a nova directora de Competència de la CNMC, en substitució de Marisa Tierno Centella, que va deixar vacant el lloc després de la sortida voluntària al mes d'agost passat.

Susana Campuzano és llicenciada en Economia per la Universitat de Vigo, amb formació en dret de la competència, anàlisi de dades i intel·ligència artificial. Pertany al Cos Superior d'Administradors Civils de l'Estat des del 2008.

La nova directora posseeix àmplia experiència a l'àmbit de defensa i promoció de la competència: ha treballat al Departament de Promoció de la Competència de la CNMC (2013-2017) i de l'extinta CNC (2010-2013), i com a cap de la Unitat d'Intel·ligència Econòmica (UIE) a la Direcció de Competència de la CNMC (2020-2024). Així mateix, ha estat subdirectora general adjunta a la Direcció General d'Ordenació del Joc del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública.

La UIE, liderada per la nova directora de Competència, ha estat clau en la detecció d'ofici de conductes contràries a la competència des del 2020, subratlla la CNMC al comunicat. La Unitat destaca pel disseny i ús d'eines d'intel·ligència artificial, que han estat premiades diverses vegades, així com per la incorporació de perfils especialitzats en la defensa de la competència a l'àmbit digital.

contador