ep 89 salon internacional de automovil de ginebra
EUROPA PRESS - Archivo

L'organització del Saló Internacional de l'Automòbil de Ginebra i el recinte firal de la ciutat suïssa (Palexpo) han cancel·lat la celebració de la fira, que estava previst que obrís les seves portes al públic entre el 5 i el 15 març, davant la decisió de les autoritats de prohibir totes els esdeveniments amb més de 1.000 assistents pel brot de coronavirus.

Aquesta decisió del comitè organitzador del saló automobilístic té lloc després que el Govern del país adoptés aquest divendres aquesta mesura extraordinària amb la finalitat de reduir la propagació d'aquest virus. L'objectiu del Govern federal és frenar l'expansió d'aquesta malaltia, que té efecte immediat i s'aplicarà com a mínim fins al 15 de març. Els cantons seran els responsables d'implementar aquesta prohibició.

En cas que l'esdeveniment previst, tant públic com privat, tingui menys de 1.000 assistents, els organitzadors i les autoritats seran els responsables de determinar la conveniència de seguir endavant o no amb l'acte.

Les conseqüències econòmiques per a tots les parts involucrades en l'esdeveniment són "significatives"

"Lamentem aquesta situació, però la salut de tots els participants és la nostra principal prioritat i la dels nostres expositors. Aquest és un cas de força major, i una pèrdua tremenda per als fabricants que han invertit massivament en la seva presència a Ginebra. No obstant això, estem convençuts que entendran aquesta decisió", va explicar el president de comitè fundacional del saló, Maurice Turrettini.

Des de l'organització de la fira van apuntar que quan manquen pocs dies per la celebració del saló la construcció dels 'stands' estava gairebé acabada i van ressaltar que, fa una setmana, quan van celebrar una roda de premsa, "res no feia preveure que aquesta mesura seria necessària". "La situació va canviar amb l'aparició de les primeres malalties confirmades per coronavirus a Suïssa i l'ordre judicial del Consell Federal d'avui. L'esdeveniment es cancel·la a causa d'aquesta decisió", recull el comitè organitzador en un comunicat.

A més, va apuntar que les conseqüències econòmiques per a tots les parts involucrades en l'esdeveniment són "significatives" i que s'avaluaran durant les "pròximes setmanes", encara que va assegurar que es retornarà els diners de les entrades als visitants.

Aquesta cancel·lació es produeix després que dimecres passat, el comitè organitzador del Saló Internacional de Ginebra juntament amb el recinte firal Palexpo confirmessin que l'esdeveniment se celebraria tal com estava previst, malgrat el brot de coronavirus. Entre les marques automobilístiques que havien confirmat l' assistència es trobaven Kia, BMW, Fiat, Honda, Mercedes-Benz, Seat, Toyota, Audi, Skoda, Hyundai, Rolls-Royce, DS Automobiles, Fiat, Alfa Romeo, Mazda, Renault o Volkswagen.

Aquest dijous, Toyota Espanya ja va comunicar la seva decisió de no assistir a l'edició d'aquest any del saló, en línia amb la recomanació de la seva matriu europea, amb seu a Brussel·les, amb motiu del brot de coronavirus.

Noticias relacionadas

contador