suiza mercados

El Banc Nacional de Suïssa compleix el que esperaven els analistes i manté els preus dels diners en terreny negatiu. L'autoritat monetària ha decidit seguir amb els tipus de referència en el -0,75% en la reunió celebrada aquest dijous, en l'inici d'una seqüència de trobades de bancs centrals que mantenen sota vigilància els inversors.

La institució ha reafirmat que està compromesa a actuar si cal, i adverteix que el franc està sensiblement sobreavaluat respecte a les principals divises. Així mateix, pronostica un creixement del PIB de l'1,5% per al 2016.

7 DIES PENDENTS DELS BANCS CENTRALS

S'acosten moments decisius en els bancs centrals, amb decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra avui dijous. Tot i que és poc probable que el Regne Unit canviï els seus tipus d'interès després d'haver presentat unes bones dades d'ocupació, la setmana que ve serà clau. La Reserva Federal (Fed) i el Banc del Japó decideixen el dimecres què fer amb la seva política monetària i, tot i que és molt poc probable que el país nipó canviï els tipus, als Estats Units podria haver-hi el primer moviment des de desembre.

contador