• S&P ha mantingut la perspectiva del gegant asiàtic en 'estable'
cbpeterthiel1

L'agència de qualificació S&P ha retallat la valoració de la Xina fins a 'A +' pels majors riscos financers i econòmics. La qualificació estava anteriorment en 'AA-'. "La rebaixa reflecteix la nostra avaluació que un període prolongat de fort creixement creditici ha augmentat els riscos econòmics i financers de la Xina", assenyalen aquests experts.

"El creixement del crèdit durant els propers dos o tres anys es mantindrà a nivells que incrementaran gradualment els riscos financers"

"La recent intensificació dels esforços del govern per controlar l'apalancament corporatiu podria estabilitzar la tendència del risc financer a mitjà termini. No obstant això, preveiem que el creixement del crèdit durant els propers dos o tres anys es mantindrà en nivells que incrementaran gradualment els riscos financers", assenyala l'agència.

S&P ha mantingut la perspectiva en 'estable'. "La perspectiva estable reflecteix la nostra opinió que la Xina mantindrà un robust comportament econòmic durant els pròxims tres o quatre anys. Esperem que el creixement del PIB real per càpita es mantingui per sobre del 4% anual, encara que el creixement de la inversió pública s'alenteixi".

La decisió col·loca la qualificació d’S&P sobre la major economia dels mercats emergents del món en línia amb la dels seus dos grans rivals, Moody's i Fitch. Quan Moody’s va baixar la qualificació a finals de maig, la Xina va criticar la decisió i va dir que "Moody's ha sobreestimat les dificultats amb què s'enfronta l'economia de la Xina i va subestimar la capacitat del govern per aprofundir les reformes".

COP ALS RATINGS BANCARIS

Acte seguit a la rebaixa del ràting sobirà, S&P ha mogut fitxa també sobre els principals protagonistes de l'increment del risc financer a la Xina: els bancs. En un informe paral·lel, l'agència ha rebaixat les valoracions de tres de les principals franquícies bancàries del país: DBS China, Hang Seng China i HSBC China.

Els nous ràtings assignats són d’'A +' enfront de l’'AA-' anterior. "Creiem poc probable que aquests bancs, que operen principalment a la Xina, evitin l'impagament si la Xina incomplís amb el seu deute sobirà. Per tant, les nostres qualificacions en aquests bancs estan limitades per la nostra qualificació sobirana sobre la Xina", explica S&P. La perspectiva de les nostres qualificacions a llarg termini en cada un d'aquests bancs és 'estable'.

Noticias relacionadas

contador