dl chinese yuan renminbi cny peoples republic of china currency prc peoples bank of china prc cash money pb
Sharecast / PublicDomainPictures via Pixabay

La política xinesa de Covid-zero representa una amenaça més gran per a les empreses que la inflació. Així ho sosté l'agència S&P Global Ratings, que creu que la recuperació de les empreses xineses es prolongarà mentre el país s'esforça per equilibrar els objectius de creixement amb la seva postura estricta en la gestió de la pandèmia.

"Mentre que la resta del món està obsessionat amb la inflació, l'atenció de la Xina continua centrada en la pandèmia. Tot i això, les variants, cada vegada més transmissibles, xoquen amb el seu compromís d'eradicar la malaltia del país", afirma Charles Chang, cap de anàlisi del país d'S&P Global Ratings.

"L'economia va protagonitzar una forta recuperació després de la primera onada de Covid el 2020, però aquest any els cicles recurrents de brots i tancaments van endarrerir la recuperació de localitats i empreses i van agreujar la crisi immobiliària del país", indica Chang.

La disminució de la mobilitat també va limitar la capacitat de Pequín per desplegar estímuls: "Encara que és probable que es posin en marxa més estímuls, i a gran escala, esperem que la seva eficàcia es vegi substancialment obstaculitzada mentre el Covid-zero segueixi sent la principal estratègia pandèmica del país", remarca Chang.

Els efectes suposen un risc especial per als sectors que depenen de la mobilitat i el consum. Entre ells hi ha els serveis empresarials i de consum, els mitjans de comunicació, l'entreteniment i el lleure, el sector immobiliari i els cíclics del transport.

Els esforços del govern per resoldre els bloquejos de la cadena de subministrament han ajudat que els volums de càrrega es normalitzin aquest any. Tot i això, la mobilitat personal continua estant molt per sota de la mitjana: els volums de passatgers han baixat entre un 25% i un 50% en comparació amb l'any anterior.

La Xina, a diferència de la majoria dels països, no creu que s'enfronta a un problema d'inflació important, com indiquen les dues retallades dels tipus d'interès oficials des del començament d'any.

"A mesura que els preus de producció es desacceleren, l'amenaça més gran per a les perspectives de les empreses provindrà de l'impacte de la seva política Covid-zero, no de la pressió de la inflació", conclou Charles Chang.

Noticias relacionadas

contador