ep trabajos de descontaminacion por el coronavirus en rio de janeiro
Fabio Teixeira

S&P ha calculat la factura a la qual s'enfronta la regió de l'Àsia i el Pacífic en la seva transició des del confinament forçat pel virus a la reobertura de les seves economies: 2 bilions de dòlars.

Aquesta quantitat procedeix de la pèrdua de poder adquisitiu de les llars i l'impacte del brot sobre els ingressos empresarials que, com a mínim, s'allargarà fins a 2021.

Un mes de confinament es paga amb un 3% del PIB de la regió, segons l'agència de qualificació creditícia. "Mentre la pandèmia segueixi present allà fora, continuem aprenent-ne a escala humana, econòmica i financera", afirma S&P. "La següent lliçó que ens donarà serà sobre el cost de la transició i el seu vaccí", afegeixen.

Això requerirà de "certes restriccions, com per exemple el distanciament social, que diferiran a cada país, complicant encara més les coses, perquè cada govern tindrà la seva pròpia política", continua l'agència. "Aquestes mesures poden limitar l'impacte econòmic parcialment i fer costat a cada país cap a una recuperació a la fi de 2021", segueix.

"Des d'una perspectiva econòmica, el major risc és l'atur", afirmen els seus experts. "Una taxa alta d'atur, de més del 4% a la regió, per exemple, significaria un camí cap a la recuperació molt més accidentat".

Noticias relacionadas

contador