ep archivo   bandera de espana 20240618111503
EUROPA PRESS - Archivo

Scope Ratings ha millorat les qualificacions d'emissor a llarg termini i de deute sènior no garantit en moneda local i estrangera d'Espanya a 'A' des d''A-' i ha revisat les perspectives a estables des de positives. A més, l'agència ha confirmat les qualificacions d'emissor a curt termini d'Espanya a 'S-1' en moneda local i estrangera, amb perspectives estables.

Scope ha dit que l'enfortiment de la sostenibilitat econòmica i la consolidació fiscal sostinguda n'impulsen la millora. Per la seva banda, l'atur elevat, les pressions pressupostàries estructurals relacionades amb l'envelliment de la població i un deute públic encara elevat en constitueixen limitacions.

En concret, sobre l'enfortiment de la resistència i sostenibilitat econòmica, l'agència comenta que el sòlid creixement del PIB d'Espanya està impulsat per una diversificació econòmica més gran i tendències positives del mercat laboral, que són el resultat de reformes anteriors i de fluxos migratoris nets positius. A més, indica que l'ús efectiu per part d'Espanya dels fons substancials Pròxima Generació de la UE ha millorat la sostenibilitat econòmica, posicionant el país favorablement davant dels seus comparables i contribuint a unes sòlides perspectives de creixement a llarg termini.

Pel que fa a la consolidació fiscal sostinguda, apunta que està impulsada per una dinàmica d'ingressos robusta i un creixement controlat de la despesa, amb l'eliminació gradual de les mesures relacionades amb l'energia. Aquests factors donen suport a la millora constant del saldo primari, que Scope espera que s'equilibri per al 2025, compensant el moderat augment de les despeses per interessos. L'estratègia del Govern central permet als governs regionals mantenir les seves posicions fiscals sense restriccions més grans, recolzant l'estabilitat fiscal general i la implementació de polítiques. A més, és probable que el canvi recent del govern de Catalunya cap a una alineació més gran amb les polítiques nacionals redueixi les incerteses, afegeix l'agència de qualificació.

Pel que fa als reptes per a la qualificació, inclouen: una productivitat modesta i una desocupació elevada, pressions pressupostàries derivades de tendències de despesa a llarg termini, especialment la dinàmica d'envelliment, i nivells de deute públic encara elevats.

Noticias relacionadas

contador