ep archivo   la miembro del comite ejecutivo del banco central europeo bce isabel schnabel
BCE - Archivo

"Les xifres d'inflació més recents han fet que un nou augment de tipus sigui força improbable". Així ho ha assegurat Isabel Schnabel, membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE), durant una entrevista en què ha estat preguntada per la necessitat de nous augments de tipus d'interès.

En declaracions a Reuters, ha reconegut que la lectura de la inflació del novembre va ser "una sorpresa molt agradable" i "encoratjadora": "El més important és que la inflació subjacent, que ha demostrat ser més persistent, ara també està més ràpidament del que esperàvem”.

Tot i això, ha matisat que no hem de declarar prematurament la victòria sobre la inflació. "Seguim esperant un repunt en els propers mesos". "Crec que anem per bon camí, però hem d'estar alerta", ha afegit.

Segons els seus càlculs, les recents xifres d'inflació "han donat més confiança que podrem tornar al 2% com a molt tard el 2025".

Els mercats valoren una retallada de tipus a principis de la primavera. Què n'opina Schnabel? "Els mercats confien que la inflació baixarà ràpidament i, per tant, estan descomptant retallades de tipus primerencs i molt importants l'any que ve. Els bancs centrals són més cautelosos".

"Els nostres tipus d'interès oficials han de continuar sent prou restrictius durant el temps que sigui necessari perquè la inflació torni al nostre objectiu del 2% de manera sostenible. Això hauria de passar com més tard el 2025", ha assenyalat.

Pel que fa a les projeccions econòmiques, la membre del Comitè Executiu del BCE ha comentat que "algunes de les dades concretes que veiem no són gaire bones. Però algunes de les dades febles ens donen esperança". De fet, ha afirmat que des del BCE "no esperem un deteriorament significatiu ni una recessió profunda i perllongada".

contador