trump china eeuu portada buena

El multimilionari gestor de fons nord-americà, Ray Dalio, ha advertit que l'administració del president Donald Trump pot estar preparant "majors i contundents accions" contra la Xina, en el context de la guerra comercial.

El conflicte entre les dues potències, que dura més de 15 mesos, podria derivar en sancions financeres i bloquejos de capitals, ha indicat el copresident de Bridgewater Associates. "Pel que fa a les guerres de capital i divises, la capacitat del president dels EUA de tallar unilateralment els fluxos de capital a la Xina i també congelar els pagaments dels deutes amb Pequín i usar sancions per inhibir les transaccions financeres no nord-americans amb la Xina han de considerar-se com possibilitats", ha escrit en un article difós a LinkedIn.

A finals de la setmana passada, es van revelar algunes informacions que apuntaven que l'administració republicana està sospesant limitar algunes inversions nord-americanes a la Xina, incloent-hi l'exclusió de les companyies xineses de les borses de valors nord-americans i la prevenció que els fons de pensions del govern dels EUA inverteixin al mercat xinès.

Aquestes informacions apunten que el govern nord-americà busca mecanismes de pressió alternatius de cara a la ronda de converses que se celebrarà el 10 d'octubre a Washington.

Dalio explica, al seu article, que la deliberació de la Casa Blanca sobre un bloqueig en les inversions dels Estats Units a la Xina li va fer preguntar-se si s'acosten moviments més grans. Segons la seva opinió, el president Donald Trump podria usar poders especials d'emergència com la congelació d'actius japonesos i l'embargament de petroli al Japó durant la dècada de 1940.

"Sota el meu punt de vista els esdeveniments de la setmana passada semblaven els passos lògics en aquest viatge perillós que és anàleg al que va passar durant el període de 1935-1945", va dir Dalio.

Noticias relacionadas

contador