ep el presidente del gobierno pedro sanchez
Pool

Pedro Sánchez, el president del Govern, ha afirmat aquest dilluns que Espanya compta amb un full de ruta "clar" per recuperar i modernitzar la seva economia i ha avançat que el PIB creixerà un 18% en taxa interanual durant el segon trimestre. A més, ha assenyalat que el creixement econòmic tindrà uns números "inèdits" tant aquest any com el que ve.

"Tindrem uns números de creixement econòmics aquest any i el següent inèdits, les pròpies institucions europees i internacionals està revisant encara més a l'alça les previsions de creixement econòmic i de creació d'ocupació al nostre país", ha afirmat Sánchez en una entrevista a la Cadena Ser recollida per Europa Press.

El president de l'Executiu ha assegurat que Espanya està davant un moment que representarà una "gran oportunitat" no només perquè està superant la pandèmia, sinó perquè compta també amb els recursos procedents de la Unió Europea (140.000 milions d'euros durant els propers sis anys) per modernitzar l'economia.

"Aquesta gran obertura que estem fent s' identificarà amb una gran recuperació", ha assenyalat Sánchez, que ha afirmat, a més, que la discòrdia tant política com territorial pot llastrar aquestes possibilitats de recuperació i també de modernització de l'economia, de manera que ha considerat que "la convivència és fonamental", en clara referència a Catalunya.

El president del Govern ha assenyalat, a més, que s'han posat en circulació 120.000 milions d'euros per poder finançar i sostenir l'activitat empresarial, al mateix temps que s'han compromès més de 40.000 milions d'euros per poder protegir a través dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) a més de 3,6 milions de treballadors.

contador