cb libra bajaosh1

S'acosta la recessió per al Regne Unit. La seva economia va registrar al tercer trimestre una contracció del 0,3%, superior a l'estimada per l'oficina d'estadística britànica (ONS). "Les nostres xifres revisades mostren que l'economia es va millorar una mica menys durant el darrer any del que havíem estimat anteriorment".

Les xifres inicials publicades al mes passat esperaven que el Producte Interior Brut (PIB) del Regne Unit s'havia contret un 0,2% entre el juliol i el setembre.

A més, també s'han revisat les dades publicades durant la primera meitat de l'any, mostrant que l'economia britànica va créixer durant aquest període menys del que s'estimava inicialment: el Regne Unit va aconseguir un creixement del 0,6% al primer trimestre i del 0,1 % al segon trimestre, enfront del 0,7% i 0,2%, respectivament, publicat.

Durant el tercer trimestre, el sector de serveis va créixer un 0,1%, mentre que el sector de la producció va caure un 2,5% (incloent-hi les caigudes als 13 subsectors de fabricació) i el sector de la construcció va baixar un 0,2%.

La taxa d'estalvi de les llars va augmentar considerablement fins al 9% al tercer trimestre, des del 6,7% del trimestre anterior. Mentrestant, la renda disponible real de les llars (RHDI) va caure un 0,5%, i al quart trimestre consecutiu de creixement negatiu.

"Els ingressos de les llars van continuar caient en termes reals, encara que a un ritme més lent que en els dos trimestres anteriors, mentre que -tenint en compte la inflació- la despesa de les llars va caure per primera vegada des de la primavera del 2021", assenyalen a l'ONS.

LA RECESSIÓ MÉS PROFUNDA DE LES PRINCIPALS ECONOMIES

Per part seva, els analistes destaquen que les dades d'avui confirmen que el Regne Unit "no esquivarà la bala de la recessió, però augmenten les esperances que se n'escapi amb una ferida superficial", com diuen a Financial Markets Online. "L'economia en conjunt es va contreure més del que es pensava al principi durant el tercer trimestre de l'any, però les dades revisades revelen que la contracció es va concentrar en els sectors de la producció i la construcció. No obstant, el sector serveis, dominant al Regne Unit i que representa les quatre cinquenes parts de l'economia, va aconseguir créixer al tercer trimestre", afegeixen.

De fet, el Regne Unit és l'única economia del G7 en què el PIB del tercer trimestre continua sent per sota del nivell anterior a la crisi: un 0,8% inferior al nivell del quart trimestre del 2019.

De cara al futur, els experts de Pantheon Macroeconomics veuen probable que el Regne Unit "continuï obtenint mals resultats. Esperem que pateixi la recessió més profunda entre les principals economies avançades el 2023, a causa de la gravetat dels vents en contra de la política monetària i fiscal".

Noticias relacionadas

contador