ep archivo   fachada de la sede de repsol a 27 de diciembre de 2023 en madrid
Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

UBS ha retallat el preu objectiu de Repsol, des dels 17 euros fins als 11,50 euros per acció. A més, ha rebaixat la recomanació de la companyia, que ara compta amb un consell neutral enfront de comprar d'abans.

  • 11,74€
  • 0,13%

Repsol ha estat aquest dilluns entre els pitjors valors de l'IBEX 35, amb caigudes de l'1,01%, que l'han portat a marcar al llarg de la jornada mínims anuals.

De fet, no és l'única rebaixa que la petroliera s'ha endut recentment. Fa uns dies, els experts de Berenberg retallaven el preu objectiu de Repsol fins als 13,50 euros per acció des dels anteriors 15,50 euros per títol, alhora que reiteraven el consell de mantenir el valor en cartera.

A més, a principis de setembre, JP Morgan baixava el preu objectiu de Repsol fins als 17 euros, des dels 18 euros previs. No obstant, els analistes l'incloïen a la llista de petrolieres europees favorites del banc nord-americà.

Durant les darreres setmanes, la cotització del petroli s'ha vist afectada per factors com el temor d'una aturada econòmica, la situació a l'Orient Mitjà o, més recentment, l'huracà Francine.

A això s'hi ha sumat que l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha tornat a revisar a la baixa la demanda prevista de petroli per a aquest any en 80.000 barrils diaris, tot i que encara continua pronosticant un increment de 2,03 milions de barrils diaris (mb/d) respecte als nivells del 2023, fins als 104,24 mb/d. Per al 2025, l'OPEP pronostica un creixement interanual de la demanda mundial de petroli d'1,7 mb/d, revisat també lleugerament a la baixa des de l'avaluació del mes anterior.

Per part seva, l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha advertit que el creixement de la demanda mundial de petroli s'està "desaccelerant dràsticament". Al seu butlletí mensual del setembre recull que el consum global ha augmentat en 800.000 barrils diaris al primer semestre de l'any. És la taxa més baixa des que la demanda de cru es va desplomar durant la covid-19, el 2020.

El primer semestre del 2024, Repsol va registrar un resultat net de 1.626 milions d'euros, xifra que suposa un augment del 14,5% respecte al mateix període del 2023.

Noticias relacionadas

contador