ep recurso telefono fijo llamada
EUROPA PRESS - Archivo

El mes de setembre Espanya ha marcat un rècord històric en portabilitats. Segons ha comunicat la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), gairebé 750.000 números mòbils van canviar d'operador al setembre, una xifra mai vista al nostre país, i una mica més de 250.000 fixos van fer el mateix, fet que la xifra de portabilitats va superar el milió durant el novè mes de l'any.

Grup MásMóvil i els Operadors Mòbils Virtuals (OMV) van registrar saldos nets de portabilitat mòbil positius, és a dir, són majoritàriament els que es van endur els clients, mentre que Orange (incloent-hi Jazztel), Vodafone (incloent-hi Ono) i Movistar van presentar saldos negatius, o el que és el mateix, els van perdre. No obstant això, aquests tres operadors, els principals del mercat espanyol, segueixen concentrant el 76,2% del total de línies mòbils del mercat.

La CNMC explica també que durant el mes de setembre el parc de línies mòbils va guanyar 124.600 línies i va tancar amb una xifra de 54,9 milions de línies mòbils, xifra que suposa un 1,5% més que fa un any.

D'altra banda, pel que fa a la portabilitat fixa, es van emportar més de 250.000 números, un 31% més que durant el mateix mes de l'any anterior. A més, al mes de setembre es van sumar 129.000 línies de banda ampla fixa fins a un total de 15.650.000. El total de línies de fibra òptica FTTH va superar els 11 milions, dels quals el 40,7% són de Movistar, amb un parc de 4,6 milions de línies.

A nivell anual, respecte al setembre del 2019, destaca l'augment d'1,4 milions de línies FTTH davant la pèrdua de 0,8 milions de línies amb tecnologia DSL. En aquest cas, igual que passa amb les línies mòbils, els tres principals operadors (Movistar, Orange i Vodafone) concentren el 83,3% el total de línies de banda ampla fixa.

Noticias relacionadas

contador