jerome powell president de la banque centrale americaine lors d une conference de presse

El president de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed), Jerome Powell, ha assegurat aquest dimarts, durant la compareixença davant el Senat dels EUA, que l'organisme necessita "més dades bones" en matèria d'inflació per poder iniciar les retallades dels tipus dinterès.

"El Comitè ha declarat que no esperem que sigui apropiat reduir el rang objectiu per a la taxa de fons federals fins que hàgim guanyat més confiança que la inflació s'està movent de manera sostenible cap al 2%. Les dades entrants per al primer trimestre d'aquest any no van donar suport a aquesta confiança més gran. Tot i això, les lectures d'inflació més recents han mostrat alguns avenços modestos, i més dades bones enfortirien la nostra confiança", ha destacat.

Així mateix, ha afegit que "les expectatives d'inflació a més llarg termini semblen seguir ben ancorades, com reflecteix una àmplia gamma d'enquestes de llars, empreses i pronosticadors, així com en mesures dels mercats financers".

Powell ha tornat a reiterar que el banc central seguirà prenent les seves decisions "reunió a reunió", per a les quals tindrà en compte els riscos tant de retallar massa aviat com de mantenir els tipus elevats durant més temps del recomanable.

"Continuem prenent decisions reunió a reunió. Sabem que reduir massa aviat o massa, la moderació de les polítiques podria aturar o fins i tot revertir el progrés que hem vist en matèria d'inflació", ha afegit.

Tot i això, ha matisat que, "a la llum dels avenços aconseguits tant en la reducció de la inflació com en el refredament del mercat laboral en els últims dos anys, la inflació elevada no és l'únic risc" que enfronta l'organisme.

"Reduir massa tard o massa poc la moderació de les polítiques podria afeblir indegudament l'activitat econòmica i l'ocupació. En considerar ajustaments al rang objectiu per a la taxa de fons federals, el Comitè continuarà la pràctica d'avaluar acuradament les dades entrants i les seves implicacions per a "l'evolució de les perspectives, l'equilibri de riscos i la trajectòria adequada de la política monetària", ha detallat.

contador