ep la lider de podemos y ministra de derechos sociales ione belarra
Eduardo Parra - Europa Press

Podem vol que el canvi d'una hipoteca variable a fixa sigui gratuït i per això registrarà aquest dimarts al Congrés dels Diputats una proposició de llei.

"Podem proposa a totes les forces polítiques que fem gratuït canviar-se d'una hipoteca variable a una altra a tipus fix. Així podríem evitar les pujades de centenars d'euros mensuals que acabaran en impagaments. Hem d'actuar ja", ha expressat al compte de Twitter la secretària general del partit i ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra.

"No podem permetre que milions de llars vegin amenaçats la seva economia i el seu habitatge. Per això ja el setembre passat vam proposar limitar la pujada de les hipoteques variables per evitar danys econòmics a les famílies", ha afegit.

La formació ha sol·licitat, a més, que el PSOE accepti aquesta iniciativa de manera immediata.

En concret, la proposició de llei de Podem inclou que el canvi sigui gratuït indiferentment que es faci dins de la mateixa entitat o quan el client decideixi passar la hipoteca a un altre banc.

Cal recordar que el setembre de l'any passat ja la formació lila va sol·licitar, enfront de la pujada imparable de l'euríbor, un límit temporal a la pujada de les hipoteques a tipus variable per a famílies vulnerables. També llavors Podem va criticar l'acord entre Govern i banca per alleujar la càrrega hipotecària de famílies vulnerables en considerar que deixava "moltes famílies fora" i "a penes" reduiria la quota de la hipoteca.

contador