ep archivo   el miembro del comite ejecutivo del bce fabio panetta 20221116173903
BCE - Archivo

Fabio Panetta, membre del Consell de Govern del Banc Central Europeu (BCE) i governador del Banc d'Itàlia des del mes de novembre passat, ha declarat que el BCE aviat necessitarà començar a retallar els tipus d'interès.

"Les condicions macroeconòmiques suggereixen que la desinflació està en una etapa avançada, i el progrés cap a l'objectiu del 2% continua sent ràpid", va afirmar dissabte passat a l'esdeveniment anual Assiom Forex a Gènova. "El moment per revertir la posició de la política monetària s'està acostant ràpidament".

"Necessitem considerar els pros i els contres de retallar les taxes d'interès de manera ràpida i gradual, en contraposició a més tard i de manera més agressiva, cosa que podria augmentar la volatilitat als mercats financers i l'activitat econòmica", ha advertit.

Per part seva, el governador del Banc d'Espanya i també membre del Consell de Govern del BCE, Pablo Hernández de Cos, creu que els nous pronòstics sobre inflació i creixement econòmic que el BCE presentarà al març seran crucials per decidir quan començar a retallar els tipus dinterès.

"Les projeccions seran clau per avaluar, en primer lloc, si podem tenir prou confiança que el nostre objectiu a mitjà termini del 2% s'aconseguirà, tenint en compte els riscos associats, i en segon lloc, el camí de taxes que sigui compatible amb assolir el nostre objectiu simètric", va dir De Cos en una entrevista publicada aquest diumenge al diari xipriota Politis.

Noticias relacionadas

contador