christine lagarde presidente de la banque centrale europeenne bce lors d une conference de presse a francfort 20240617164045

Nomura es mostra contundent al seu últim informe, en què valora la dada d'inflació de la zona de l'euro del mes d'agost, que es va publicar a la setmana passada, i que va caure quatre dècimes, des del 2,6% fins al 2,2%. Segons el banc d'inversió, "el monstre de la inflació ja no hi és" atès que "ha estat derrotat".

L'enfocament ara, segons Nomura, està en el creixement econòmic i en el mercat laboral a mesura que la inflació està deixant de ser 'el problema'. L'última lectura de la inflació de la zona de l'euro és la més feble des del juny del 2021 i és la tercera que surt en línia amb les expectatives aquest any. La majoria han sorprès a l'alça, subratlla Nomura.

Davant aquest panorama, aquests experts consideren "gairebé segur" que el Banc Central Europeu (BCE) retalli de nou els tipus a la reunió d'aquest mes (12 de setembre) després de mantenir-los sense canvis al juliol i de fer-ne la primera rebaixa en anys al juny.

"La pregunta per als mercats és què passarà a l'octubre", comenten aquests analistes. Segons la seva opinió, es publicaran dades oficials limitades entre les reunions de setembre i octubre per justificar una retallada de tipus a l'octubre.

"Mantenim l'opinió que el Banc Central Europeu probablement retallarà al setembre i al desembre, i deixarà les taxes sense canvis a l'octubre".

Noticias relacionadas

contador