- La moneda de la plataforma RippleNet network es dispara per sobre dels 3,5 dòlars
- L'ethereum, a punt d'assaltar els 1.000 dòlars
La tendència vista al mercat de les criptodivises en els últims dies de desembre segueix marcant el compàs al gener. A mesura que els inversors prenen posicions en 2018, les ‘altcoins’ li roben protagonisme al bitcoin i la capitalització total dels més d'1.300 tokens en actiu conquereix noves cotes. El valor acumulat s'ha disparat fins a 750.000 milions de dòlars, segons CoinMarketCap, i el ripple amenaça amb robar-li el tron a la reina de les monedes de xifrat.
És una de les grans prediccions dels experts sobre què espera a aquest pròsper sector en els propers 365 dies i ja s'està complint. En amb prou feines dues setmanes, el percentatge de dominancia del bitcoin ha caigut d'un 50% a poc més d'un terç en l'acumulat dels actius virtuals, mentre el ripple s'ha assentat en el segon lloc -que ostentava l'ethereum- i val més de140.000 milions de dòlars. Això és prop del 10% del total.
A més, en amb prou feines 15 dies, el token de la plataforma de Sant Francisco RippleNet network ha triplicat el seu valor i vola per sobre dels 3,5 dòlars. Els operadors s'han bolcat en el conegut com la 'cripto de la banca', ja que el seu principal objectiu és oferir solucions globals aplicades al sector financer i permet als usuaris realitzar moviments de capital o compra-venda d'actius financers de la mateixa forma que a dia d'avui s'intercanvia la informació a la xarxa, donant lloc a una Internet de Valor (IoV).
L'origen es troba en un projecte de codi obert que segueix les bases recollides per Ryan Fugger en 2004. Dibuixa un esquema descentralitzat que es recolza en el P2P (Peer-to-Peer, ‘d'igual a igual’), és a dir, el crèdit flueix entre els usuaris sobre la base de la confiança que uns tenen en uns altres.
Les solucions RippleNet redueixen el cost total de la liquidació en permetre als bancs realitzar transaccions directes, immediates i amb certesa de liquidació. El projecte compta amb el suport de molts dels grans bancs a escala mundial. Ripple té oficines a Sant Francisco, Nova York, Londres, Luxemburg i Sydney. Al comandament del projecte es troba Brad Garlinghouse, CEO i membre del Consell d'Administració, que abans d'arribar a ripple va ser CEO del servei de col·laboració d'arxius Hightail, així com AOL o Yahoo, on va ocupar diferents llocs d'adreça.
Ripple s'autodenomina ‘defensor de la indústria de la Internet de Valor’ (IoV) i la seva filosofia està calant entre els operadors ja que la pujada en tan sol 24 hores d'aquesta divisa de xifrat és del 35%, mentre que altres monedes virtuals tornen a disparar-se per sobre del 25%, amb increments de més del 50% en el cas del NEM que acaricia els dos dòlars.
L'ehtereum no es queda enrera i amb una capitalització a punt d'assaltar els 100.000 milions de dòlars frega els 1.000 dòlars per unitat després de marcar una nova fita en els 950 dòlars. Quant a la reina dels *criptoactivos, desperta amb caigudes moderades, però es manté estable entorn dels 15.000 dòlars, on el preu porta consolidant diverses sessions després de les fortes bandades i l'enorme volatilitat que l'or 2.0 ha experimentat en les jornades anteriors.