Continua la sangria a les companyies de telefonia i la seva facturació es va reduir un 0,6% durant el primer trimestre fins als 6.131 milions d'euros. Davant d'això, els serveis de banda ampla mòbil i els serveis audiovisuals sí que van créixer en taxes interanuals, segons les dades estadístiques de la Comissió Nacional dels Mercats i Competència (CNMC) que s'han conegut aquest divendres.
- 9,96€
- 0,99%
- 4,29€
- 0,56%
- 0,70£
- 1,92%
Els gegants de la telefonia, Movistar, Vodafone i Orange, van copar durant els tres primers mesos de l'any el 77,1% dels ingressos minoristes del sector, gairebé dos punts percentuals menys que durant el mateix període del 2018. Aquest descens es deu al repunt d'altres companyies com MásMóvil o Euskaltel.
En concret, Movistar va facturar un 1% més i la seva quota s'ha situat al 42,6%, mentre que Vodafone i Orange van reduir els seus ingressos procedents de client final i també les seves quotes de mercat. La companyia presidida per Antonio Coimbra ha cedit fins quedar-se amb un 16,8% del total, mentre que la francesa compta amb el 17,7%.
Per la seva banda, el grup MásMóvil va augmentar els seus ingressos minoristes un 22,7% en taxa interanual i va representar el 6,7% del total, mentre que Euskaltel compta amb el 2,7% del total.
Pel que fa a les línies mòbils, durant els tres primers mesos d'enguany van sumar un total de 54,1 milions de línies, i un 82,9% elles comptaven amb connexió a Internet. El 78,4% pertanyien als tres principals operadors, xifra que suposa 2,4 punts percentuals menys que fa un any.
Una altra dada que es desprèn de l'informe de la CNMC és que dels 15 milions de connexions de banda ampla fixa, 11,5 milions tenien una velocitat contractada de 30 Mbps o superior, xifra que representa 1,6 milions més que al març de 2018.
L'estudi també assenyala que la televisió de pagament va pujar un 2,1% en taxa interanual fins als 6,8 milions d'abonats. La televisió amb tecnologia IP es consolida com la majoritària, amb 4,6 milions d'abonats.