• El ministre ha assegurat que aquesta iniciativa donarà continuïtat al pla CORA
  • "La digitalització de l'Administració té límits encara llunyans i tenim molta capacitat per desenvolupar-la"
montoro control

El ministre d'Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, ha anunciat aquest dimecres que el seu Departament coordinarà la implantació d'un nou pla d'impuls i transformació de l'Administració Pública per 2017-2019, que implicarà un estalvi de 900 milions d'euros durant el proper any.

Diu que aquest nou pla demostra que els projectes de reforma de l'Administració no s'esgoten amb els realitzats en l'anterior legislatura

Durant la sessió de control al Govern en el Ple del Congrés, Montoro ha indicat que aquesta iniciativa donarà continuïtat al pla CORA (Comissió per a la Reforma de les Administracions Públiques) en els eixos de reforma de governament públic, noves tecnologies, ocupació pública i racionalització de les estructures del sector públic.

Montoro ha subratllat que aquest nou pla demostra que els projectes de reforma de l'Administració no s'esgoten amb els realitzats en l'anterior legislatura, període en el qual el Govern de Mariano Rajoy va impulsar l'Administració digital i electrònica en el marc del programa CORA.

"La digitalització de l'Administració té límits encara llunyans i tenim molta capacitat per desenvolupar-la", ha apuntat el ministre en resposta a una pregunta del diputat del PP Juan José Matarí.

Montoro ha apuntat a més que actualment 16 de les 17 comunitats autònomes estan adherides al sistema FACe de facturació electrònica, a través del com s'han remès en el que va d'any entorn de 2,6 milions de factures, amb un estalvi de 13 milions d'euros per als ciutadans i les empreses. "Tenim cada vegada més una Administració millor comunicada i eficient al servei dels ciutadans", ha conclòs el ministre d'Hisenda.

contador