ep la ministra portavoz y de hacienda maria jesus montero durante su comparecencia en rueda de
EUROPA PRESS/R.Rubio.POOL - Europa Press

La ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha convocat aquest dilluns els governs autonòmics en un Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que es desenvoluparà de manera telemàtica i en el qual s'informarà les autonomies sobre la decisió del Govern de suspendre les regles fiscals.

Així ho va anunciar la mateixa ministra la setmana passada en una roda de premsa en la qual va explicar que aquesta suspensió implica que les comunitats autònomes i els ajuntaments no estaran subjectes a uns objectius de dèficit, despesa i de deute a l'hora d'elaborar els seus Pressupostos, sinó que ho faran "tenint en compte les taxes de referència" que presentarà el Govern a les comunitats.

De la mateixa manera, aquesta reunió també debatrà la via amb la qual el Govern buscarà que aquestes administracions "no hagin de fer cap mena de política d'ajust", així com l'increment addicional dels recursos amb el Fons Covid.

La celebració d'aquest òrgan de treball ha estat una reivindicació constant per part de les conselleries d'Hisenda dels diferents governs autonòmics, que van reclamar la convocatòria urgent del Consell una vegada van conèixer la creació d'aquest Fons Covid de 16.000 milions d'euros a repartir entre les autonomies.

ES FARÀ TELEMÀTIC

Segons ha informat el propi Ministeri d'Hisenda, la reunió es farà de manera telemàtica amb els consellers i qui si que assistiran a la seu ministerial serà la pròpia titular d'Hisenda, acompanyada de la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Carolina Darias.

Les dues ministres presidiran aquesta reunió que comença a les 13.00 hores d'aquest dilluns 5 d'octubre. Al final de la reunió compareixerà davant els mitjans de comunicació la ministra Montero per a informar sobre les conclusions d'aquesta trobada.

La ministra Montero va avançar fa unes setmanes que la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera se celebraria durant aquest mes i finalment ha triat el dilluns per a reunir les Comunitats Autònomes. Aquest òrgan porta sense reunir-se des d'el mes de febrer, quan es van debatre assumptes com l'impagament de l'IVA del 2017.

TAMBÉ LA CNAL

Segons han confirmat fonts del Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, el dilluns a la tarda també tindrà lloc la convocatòria de la Comissió Nacional de l'Administració Local (CNAL) després de conèixer-se que la suspensió de les regles fiscals permetrà als ajuntaments disposar dels romanents.

Així, es reuniran el Govern central i les entitats locals per tractar l'alliberament dels romanents. Així, des de la FEMP també continuen negociant amb el Ministeri d'Hisenda per a disposar del fons de 5.000 milions d'euros i el de transports.

Noticias relacionadas

contador