ep comercio
AYUNTAMIENTO DE SAN JUAN DE AZNALFARACHE

En el panorama econòmic actual, milers de negocis no podran superar la crisi i hauran de tancar portes quan liquidin els seus estocs. Segons els càlculs de la Unió de Professionals i Treballadors Autònoms (UPTA), 153.000 negocis de proximitat no superaran la situació i més del 20% dels petits comerciants desapareixeran abans d'acabar l'any.

Ni les promocions de l'època estival han aconseguit revitalitzar les vendes del petit comerç, que tan sols han aconseguit augmentar la facturació un 12% de mitjana. A més, fins al moment, "les previsions de creixement han resultat ser un fracàs" i la facturació del petit comerç segueix per sota del 60% en comparació amb el 2019, segons l'anàlisi realitzada per UPTA.

Davant això, el seu president, Eduardo Abad, reclama "urgentment un pla de xoc, una estratègia per a la digitalització d'aquest sector, que necessita més que mai reinventar-se i adaptar tecnològicament els seus processos de gestió interna i externa. A més, no serveix de res continuar promovent ajudes a la digitalització si abans no som capaços de formar en aquesta matèria a la major part del col·lectiu".

Creu necessari que el Ministeri d'Indústria presenti un pla per al comerç minorista "amb el qual fer front a la sagnia que es produirà a partir de setembre. Necessitem que s'activi un pla integral de treball que permeti la supervivència de milers d'activitats econòmiques que es troben a la vora de la desaparició"

Però "això no pot fer-se només des del Govern. És necessari un gran pacte amb les administracions regionals, no es tracta de solucions miraculoses, el que correspon ara, allò que realment es necessita és una aliança comuna, posar al servei del petit comerç solucions globals i efectives", afegeix.

Noticias relacionadas

contador