ep firma contrato
DAS SEGUROS - Archivo

La Covid està instaurant nous costums en tots els àmbits. Fins i tot en els acords de lloguer, on cada vegada és més freqüent incorporar assegurances d'impagament. Tant és així, que més del 50% dels nous contractes signats ja els contemplen i la previsió és que aquest percentatge augmenti al 60% a la fi d'any, segons els càlculs realitzats per la corredoria d'assegurances Arrenta.

Abans de la pandèmia, aquest tipus de pòlisses era més habitual a les zones més urbanes, però ara s'està expandint a tot el territori nacional i a tot tipus d'immobles. "Ja ningú no es qüestiona la necessitat d'assegurar el lloguer i la demanda s'ha generalitzat", apunta la directora general de Arrenta, Mercedes Robles.

Un dels principals motius de l'auge d'aquestes assegurances és la por als impagaments que la crisi de la Covid ha generat entre els propietaris. I no és un temor infundat, ja que, com va publicar 'Bolsamanía', les asseguradores van registrar al voltant de 300 incidències diàries per aquest motiu durant l'última fase del confinament, havent de compensar econòmicament als propietaris que no han percebut la renda acordada per l'arrendament d'un immoble.

Aquestes assegurances es fan càrrec de les quotes vençudes i, eventualment, cobreixen els pagaments de la renda durant els 8 o 10 mesos que puguin ser necessaris per expulsar l'inquilí per la via judicial. Així, l'arrendador està protegit sense la necessitat d'un avalista.

Per a l'inquilí, aquestes pòlisses suposen un estalvi en comparació amb el requeriment de mesos de fiança, que en moltes ocasions multipliquen per tres o més vegades la renda mensual que es demana per l'immoble. A més, són més econòmics que un aval bancari.

Però els propietaris dels habitatges han d'anar amb compte, perquè també estan proliferant les pòlisses falses, la qual cosa suposa un risc final d'impagament malgrat haver contractat l'assegurança. Per aquest motiu, és essencial comprovar que han obtingut el reconeixement de la Direcció General d'Assegurances.

BON MOMENT PER LLOGAR

La crisi de la Covid està afavorint el mercat del lloguer, en detriment de la compra d'habitatge. De fet, "manté la bona salut com un dels productes financers amb una ràtio més alta de rendibilitat per als inversors", segons apunten des d'Arrenta.

La previsió és que es mantingui la tendència a la baixa del preu dels arrendaments, perquè encara que la demanda del lloguer es manté, l'oferta és molt alta. En concret, el parc d'habitatge en lloguer ha augmentat notablement per la transformació de pisos turístics a lloguer tradicional i un transvasament des del mercat de la venda.

Noticias relacionadas

contador