ep archivo   instalaciones del gasoducto medgaz almeria chinchilla a 11 de noviembre de 2022 en
Rafael González - Europa Press - Archivo

L'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) ha criticat la previsió realitzada per l'Agència Internacional de l'Energia (AIE) en què assegura que la demanda de combustibles fòssils com el petroli, gas o carbó arribarà al punt màxim abans del 2030. Per a l'OPEP, aquest pronòstic és “extremadament arriscat”.

"Tals narratives només fan que el sistema energètic global fracassi espectacularment. Conduiria a un caos energètic en una escala potencialment sense precedents, amb conseqüències nefastes per a les economies i milers de milions de persones a tot el món", ha assenyalat el secretari general de la OPEP, Haitham al-Ghais.

L'organització petroliera també ha indicat que, encara que les prediccions realitzades anteriorment per l'AIE sobre la demanda de combustils fòssils no s'havien materialitzat, en aquesta ocasió són "perilloses" perquè suposen una crida a deixar d'invertir en nous projectes de gas o petroli.

Per aquest motiu, l'OPEP ha instat l'Agència a "ser molt curosa" per no soscavar les inversions a la indústria.

"Conscient del desafiament que enfronta el món per eliminar la pobresa energètica, satisfer la demanda creixent d'energia i garantir una energia assequible alhora que redueix les emissions, l'OPEP no descarta cap font d'energia o tecnologia, i creu que totes les parts interessades han de fer el mateix i reconèixer les realitats energètiques a curt i llarg termini”, ha remarcat al-Ghais.

L'enfrontament entre les dues institucions ha sorgit arran d'un article d'opinió publicat per Faith Birol, conseller delegat de l'AIE, al Financial Times, en què assegurava que, per primera vegada. la demanda de carbó, petroli i gas arribaria al punt màxim abans del 2030, i que es preveia que el consum de combustibles fòssils disminueixi a mesura que entrin en vigor les polítiques climàtiques.

Noticias relacionadas

contador