le batiment de la reserve federale est represente a washington

La presidenta de la Reserva Federal de Dallas, Lorie K. Logan, creu que les dades econòmiques obtingudes fins ara no justifiquen una pausa en les pujades dels tipus d'interès de cara al proper conclave monetari del banc central nord-americà.

"Les dades de les properes setmanes encara podrien mostrar que és apropiat saltar-se una reunió. A hores d'ara, però, encara no hi som", ha declarat aquest dijous en un discurs pronunciat davant de banquers a San Antonio.

Tot i això, Logan sí que ha reconegut que, tot i que la Reserva Federal (Fed) encara té feina per fer per aconseguir el seu objectiu de restaurar l'estabilitat de preus, l'enduriment dut a terme per l'organisme ha aconseguit alguns avenços en la lluita contra l'elevada inflació i al refredament del mercat laboral.

"Després d'elevar el rang objectiu per a la taxa de fons federals a cadascuna de les últimes 10 reunions del FOMC, hem aconseguit alguns progressos", ha indicat la banquera central.

Igual que altres funcionaris de la Fed, Logan ha reiterat que la seva decisió de cara a la reunió del juny dependrà de les dades d'inflació i ocupació que es coneguin abans de la celebració de la trobada.

"Encara no hem fet el progrés que necessitem fer. I hi ha un llarg camí des d'aquí fins a una inflació del 2%", ha insistit.

L'eina FedWatch, de CME Group, atorga actualment una probabilitat del 64,4% que la Fed faci una pausa a la reunió del juny, mentre que el 35,6% estima que escometrà una alça de 25 punts bàsics i portarà els tipus d'interès fins a la forquilla del 5,25-5,50%.

Noticias relacionadas

contador