• El PMI serveis de Markit disminueix des de 57 punts fins al nivell de 54,7
  • Els analistes esperaven una xifra de 55 punts
Espana_Tormenta

L'activitat del sector serveis va continuar amb el seu creixement al setembre, tot i que alentit respecte al mes anterior. A més, malgrat l'increment de les noves comandes, l'ocupació ha caigut per tercer mes consecutiu.

Aquestes són les principals conclusions de l'informe PMI serveis de la consultora Markit, que reflecteix un descens de l'indicador des dels 56 punts d'agost fins als 54,7 punts del mes passat, i davant els 55 punts que projectava el consens d'analistes.

El sentiment respecte als propers dotze mesos es va mantenir positiu, però algunes empreses han indicat que depèn d'una menor incertesa

Markit destaca que "va continuar indicant un sòlid creixement mensual de l'activitat del sector serveis. L'activitat ha registrat una expansió ininterrompuda durant els últims trenta-cinc mesos, i l'última alça es va vincular principalment a un increment de les noves comandes".

Les empreses van romandre "optimistes", reflecteix l'informe, amb nous increments d'activitat en situar les noves comandes en màxims de 10 mesos. No obstant això, la taxa de creació d'ocupació disminueix per tercer mes consecutiu, mentre que les taxes d'inflació dels costos i dels preus cobrats també es van reduir al setembre.

"Com les noves comandes es van incrementar a un ritme més ràpid que a l'agost, les perspectives de creixement continu per a la resta de l'any semblen bones. D'altra banda, el sentiment pel que fa als propers dotze mesos es va mantenir positiu, però algunes empreses han indicat que depèn d'una menor incertesa", argüeix Andre Harker, economista sènior d'IHS Markit.

contador