eeuu usa american flag

L'Índex de Preus al Consum (IPC) dels EUA ha tornat a caure per segon mes consecutiu aquest any. El setembre, la inflació es va desaccelerar fins al 2,3% en taxa interanual, enfront del 2,7% en què es va situar l'agost, i per sota de les expectatives dels analistes, que esperaven que se situés al 2,4%.

Segons les dades publicades aquest dijous, en comparació amb el mes anterior, l'IPC es manté al 0,1%, per sota també de les estimacions, que apuntaven al 0,2%.

El major cost de l'habitatge ha influït en aquestes xifres, ja que a prop de la meitat de l'augment en l'IPC el mes passat va estar relacionat amb les rendes de lloguer més altes i el cost de la propietat de l'habitatge. A més de l'energia, que va augmentar un 4,8% a l'últim any, un augment notablement menor que el 10,2% d'agost.

El preu de la roba va augmentar per primera vegada en quatre mesos, mentre que les assegurances mèdiques van pujar per primera vegada en tres mesos. Els preus dels bitllets d'avió i assegurança de cotxe també van pujar. Per la seva banda, el preu dels aliments es va mantenir sense canvis, mentre que el cost dels vehicles usats va caure fortament.

Pel que fa als salaris per hora, això van pujar un 0,3% el setembre. El fort creixement i un mercat laboral ajustat han produït una major inflació, cosa que va obligar la Reserva Federal a elevar les taxes d'interès.

D'altra banda, la inflació subjacent, és a dir, la que exclou els preus de l'energia i aliments per la seva volatilitat, es manté al 0,1% en taxa intermensual, i al 2,2% en termes interanuals.

Noticias relacionadas

contador