reino unido portada ciudad

La inflació del Regne Unit va caure més del que s'esperava, arribant al 3,9% el novembre, que suposa la lectura anual més baixa des del setembre del 2021.

Els economistes esperaven una disminució modesta en l'índex de preus al consumidor principal, situant-lo al 4,4%, després que la lectura anual d'octubre, que va ser del 4,6%, sorprengués en caure al nivell més baix en dos anys.

En mes a mes, l'IPC principal va disminuir un 0,2%, en comparació amb la previsió consensuada d'un augment del 0,1%.

L'IPC subjacent, que exclou els preus volàtils d'aliments, energia, alcohol i tabac, es va situar en un 5,1% anual, molt per sota de la previsió del 5,6% i enfront de la dada prèvia del 5,7%.

L'Oficina d'Estadístiques Nacionals va informar que les contribucions més grans a la baixa van provenir del transport, les activitats recreatives i la cultura, així com dels aliments i les begudes no alcohòliques.

"A mesura que augmenten les preocupacions sobre les implicacions dels esdeveniments al mar Roig, les últimes xifres d'inflació d'Europa (conegudes ahir) i la Gran Bretanya brinden cert alleujament. La inflació a la zona de l'euro es va desaccelerar al 2,4% el novembre i la inflació subjacent va baixar al 3,6%, com s'esperava”, escriu Ipek Ozkardeskaya, analista sènior de Swissquote Bank. "La lliura esterlina va caure per sota dels 1,27 dòlars com a reacció immediata a les xifres d'inflació més suaus del que s'esperava".

Ozkardeskaya afegeix que, no obstant, en termes absoluts, la inflació subjacent al Regne Unit continua sent més del doble de l'objectiu d'inflació del 2% del Banc d'Anglaterra (BoE). "Encara que el ritme de desacceleració és més que benvingut, el Banc d'Anglaterra continua sent l'últim a unir-se a la festa de canvi de postura. Per tant, les expectatives 'hawkish' (alcistes) del BoE haurien de limitar la caiguda de la lliura si, per descomptat, els inversors continuen desfent-se del dòlar nord-americà a causa de les expectatives més suaus de la Reserva Federal”.

Noticias relacionadas

contador