banque-centrale-europeenne-taux-et-pilotage-des-anticipations-restent-inchanges

L'Índex de Preus al Consumidor (IPC) de l'Eurozona es va accelerar una dècima al juny fins a arribar al 2% gràcies a l'impuls dels carburants i altres productes energètics, segons la dada provisional publicada aquest divendres per Eurostat. La dada definitiva es revelarà el proper 18 de juliol.

Analitzant els principals components de l'índex general, el grup energètic es va encarir un 8% al sisè mes de l'any davant del 6,1% de maig, seguit de la llista de la compra, que ho va fer un 2,8%, tres dècimes per sobre de l'anterior resultat. Els serveis (1,3%) i els béns industrials no energètics (0,4%) es van accelerar tres i unes dècimes respectivament.

La inflació subjacent, la que no contempla els efectes de l'energia ni de la llista de la compra, va retrocedir una dècima al juny fins a l'1,2%. Un comportament que no agradarà al Banc Central Europeu (BCE) davant d'una nova mostra que el recent comportament dels preus es troba estretament relacionat amb el vaivé del cru i els carburants.

El regulador va publicar les seves estimacions sobre inflació aquest mateix mes de juny, en què mostra les seves expectatives que l'índex subjacent ascendeixi a l'1,1% el 2018, l'1,5% el 2019 i a l’1,9% el 2020.

Font: Eurostat

Noticias relacionadas

contador