le chancelier allemand olaf scholz a berlin en allemagne 20240306141110

La inflació a Alemanya es va situar al +2,4% al maig en taxa interanual, mentre que a l'abril i al març va ser del +2,2%. "La taxa d'inflació ha augmentat lleugerament novament, principalment a causa del continu augment dels preus dels serveis", diu Ruth Brand, presidenta de l'Oficina Federal d'Estadística (Destatis). "Per contra, els preus de l'energia i els aliments han tingut un efecte moderador sobre la inflació general des de l'inici de l'any", afegeix Brand. Els preus al consumidor al maig van augmentar un 0,1% en comparació amb l'abril del 2024, segons informa també Destatis.

Excloent-ne els preus de l'energia, la taxa d'inflació es va situar al +2,8% al maig. La taxa d'inflació excloent-ne aliments i energia, anomenada inflació subjacent, va ser del +3,0%. Aquestes taxes demostren que la inflació en altres grups de productes importants va superar la inflació general. L'abril del 2024, la taxa de canvi interanual de l'índex de preus al consumidor excloent-ne aliments i energia també es va situar al +3,0%. "Ha estat notablement més alta que la taxa d'inflació general des del gener del 2024", explica Destatis.

"Les dades d'inflació d'Alemanya d'aquest matí no han portat sorpreses, ja que tant l'IPC com l'IPC excloent-ne els preus de l'energia no es van revisar i es van mantenir en un 2,4% interanual i un 2,8% interanual, respectivament", comenta Michael Brown, analista sènior de Pepperstone.

"De totes maneres, és probable que la volatilitat en els bons europeus es mantingui a l'alça principalment pels esdeveniments polítics, ja que ens acostem a les eleccions legislatives franceses a finals de mes. La diferència de rendiment entre els bons a 10 anys francesos i alemanys va assolir el nivell més alt des del 2020 ahir, un signe evident que augmenta la preocupació del mercat sobre la possibilitat d'una victòria del partit RN de Le Pen, i és probable que sigui un obstacle per a l'euro, atesa la típica correlació inversa entre l'EUR/USD i els diferencials de la zona de l'euro", afegeix l'expert.

Noticias relacionadas

contador