• S&P ha incrementat les seves expectatives de creixement del PIB espanyol el 2017 fins al 2,5%
ep monedes moneda billet billets euro euros capital efectiu metllic
Monedes, moneda, billet. Billets, euro , euros, capital, efectiu, metàl·licEuropa Press

La rendibilitat exigida als bons espanyols amb venciment a deu anys s'ha mantingut estable en l'1,6% durant l'obertura dels mercats del Vell Continent després que l'agència Standard & Poor's elevés aquest divendres passat la perspectiva sobre el rating sobirà 'BBB+' d'Espanya a 'positiva' des d''estable'.

En concret, l'interès ofert en el mercat secundari de deute pel bo sobirà espanyol amb venciment a deu anys se situava en l'1,673%, davant l'1,657% del tancament del passat divendres.

S&P va confirmar divendres passat que la nota de solvència 'BBB+' per al deute sobirà a llarg termini d'Espanya, tot i que va revisar a "positiva" des d'"estable" la seva perspectiva, i va obrir així la possibilitat d'una millora de la qualificació espanyola a mitjà termini.

S&P ha incrementat les seves expectatives de creixement del PIB espanyol el 2017 fins al 2,5%

"La revisió de la perspectiva reflecteix la nostra expectativa d'una continuada evolució econòmica forta i equilibrada en els dos propers anys i la possibilitat d'una pujada (del ràting) si el comportament de l'economia i la consolidació pressupostària segueix en línia amb les nostres expectatives o si apreciem millores addicionals en el mecanisme de transmissió monetària", ha explicat l'agència.

D'aquesta manera, S&P ha incrementat les seves expectatives de creixement del PIB espanyol el 2017 fins al 2,5%, davant l'anterior 2,3%, mentre que per al 2018 espera una expansió del 2,1%, una dècima per sobre del seu anterior pronòstic. A més llarg termini, l'agència anticipa una moderació del ritme de creixement fins a l'1,8% el 2019 i l'1,6% el 2020.

Aquestes previsions de creixement tindran, no obstant això, un impacte modest en la reducció de l'atur, que tancarà aquest any en el 17,8%, per reduir-se fins al 16,4% el proper any i baixar al 15,2% un any després.

"Podríem pujar el ràting d'Espanya en els propers 24 mesos si continués el fort comportament de l'economia. També podríem augmentar el ràting si el Govern central aconseguís una consolidació més sòlida dels comptes públics", conclou l'agència.

En aquest sentit, S&P preveu que el dèficit pressupostari d'Espanya baixi aquest any al 3,3% del PIB i fins al 2,9% un any després i al 2,8% el 2019 i 2020.

La nota de solvència a llarg termini assignada a Espanya per S&P s'havia mantingut sense canvis des que el 2 d'octubre del 2015 l'agència decidís elevar un graó el rating espanyol, que va passar a situar-se en l'actual nivell 'BBB+'.

Noticias relacionadas

contador