le chancelier allemand olaf scholz rencontre les ministres presidents des lander a berlin 20231124080139

L'indicador ZEW de sentiment econòmic per a Alemanya va registrar novament un lleuger augment a l'enquesta del desembre. Amb 12,8 punts, 3,0 punts per sobre del valor del mes anterior i clarament per sobre dels 8,8 punts previstos. L'avaluació de la situació econòmica a Alemanya també ha millorat lleugerament. L'indicador corresponent va pujar 2,7 punts i actualment se situa en -77,1 punts. El consens esperava que millorés fins a -75,5.

"Malgrat l'actual crisi pressupostària, l'avaluació de la situació i les expectatives econòmiques per a Alemanya han millorat lleugerament una vegada més. Això es deu al fet que la proporció d'enquestats que esperen retallades en les taxes d'interès per part del BCE a mitjà termini s'ha duplicat, això és una bona notícia per a la indústria de la construcció a Alemanya, per a la qual observem expectatives significativament més optimistes aquest mes, i també disminueix la proporció d'enquestats que esperen que les taxes d'inflació caiguin encara més", comenta el president del ZEW, el professor Achim Wambach, sobre els resultats de l'enquesta.

El sentiment dels experts del mercat financer pel que fa al desenvolupament econòmic de la zona euro va experimentar un altre augment considerable el desembre. Amb 23,0 punts, l'indicador va augmentar en 9,2 punts en comparació amb el novembre (el consens esperava una caiguda fins a 12 punts). En contrast, l'indicador de situació per a la zona euro va disminuir lleugerament en 0,9 punts i va aconseguir una nova lectura de -62,7 punts.

contador