zone-euro-croissance-soutenue-au-3e-trimestre-moins-d-inflation-en-octobre

La confiança de l'inversor de la zona de l'euro va caure a terreny negatiu al juliol, mes en què l'índex Sentix es va situar en -7,3 punts, des dels 0,3 de juny. A més, va registrar el primer deteriorament des de l'octubre de l'any passat i la contracció mensual més gran des de mitjans del 2022.

"Això es va produir després de vuit repunts consecutius de l'índex des de l'octubre del 2023 i significa que la seva recuperació fins al nivell positiu observat al juny va ser només transitòria", assenyalen a Oxford Economics.

"En general, si bé seguim esperant que la recuperació continuï en el futur, creiem que això indica que els riscos dʻuna millora més lenta de lʻactivitat en relació amb la nostra previsió dʻun creixement trimestral del 0,3%-0,4% durant el segon semestre del 2024 estan augmentant”, afegeixen els analistes.

Segons l'enquesta, els inversors es mostren preocupats per les eleccions franceses, els propers comicis a Alemanya i la incertesa sobre les eleccions dels Estats Units a finals d'any. Des de Sentix destaquen que "la recuperació recent de l'economia europea ha arribat a un abrupte final".

Per part seva, l'índex de situació actual va disminuir a -32,3 des de -26,3 i l'índex d'expectatives va baixar a 1,5 al juliol de 10,0 al juny.

contador