les acheteurs a berlin en allemagne

L'índex GfK de clima de consum a Alemanya ha empitjorat lleugerament. A la previsió per al juliol, l'indicador cau 0,8 punts enfront del mes anterior, fins a situar-se als -21,8 punts, després de quatre augments consecutius.

"La interrupció de la tendència recent a l'alça en la confiança del consumidor mostra que el camí per sortir del consum lent serà difícil i sempre hi pot haver contratemps", explica Rolf Buerkl, expert en consum del Nuremberg Institute for Market Decisions (NIM).

Com afegeix, la taxa d'inflació lleugerament superior a Alemanya al maig "està provocant de nou clarament una incertesa més gran entre els consumidors, cosa que també es reflecteix en l'augment de la disposició a estalviar. Per a una recuperació sostinguda del sentiment del consumidor, els consumidors necessiten, a més dels ingressos reals existents, creixement”.

Tant els ingressos com les expectatives econòmiques van patir pèrdues moderades. La disposició a comprar va disminuir lleugerament en comparació amb el mes anterior i, per tant, continua estancada en un nivell molt baix. La disposició a estalviar, en canvi, ha augmentat lleugerament i ha consolidat el nivell ja alt, expliquen.

En concret, la tendència alcista de les expectatives d'ingressos es va aturar al juny i l'indicador va perdre 4,3 punts i va caure fins a 8,2 punts. Tot i això, l'augment respecte al mateix període de l'any passat és de gairebé 19 punts.

Per part seva, la disposició a comprar dels consumidors continua mostrant pocs canvis i l'indicador es manté en un nivell extremadament baix des de fa més de dos anys. Aquest mes, va perdre 0,7 punts i ara se situa a -13 punts. En comparació amb el mateix període de l'any passat, es va mesurar un petit augment d'1,6 punts.

Mentrestant, les esperances dels alemanys d'una recuperació econòmica ràpida al llarg d'aquest any es van veure frustrades al juny. Després de quatre alces consecutives, l'indicador econòmic va perdre 7,3 punts i va caure fins a 2,5 punts.

"Malgrat la caiguda del juny, es pot suposar que la recuperació econòmica a Alemanya probablement continuarà la segona meitat de l'any. No obstant, els consumidors esperen que sigui força feble. Alguns experts econòmics no hi esperen veure una lleugera acceleració fins al proper any”, indiquen.

Noticias relacionadas

contador