alemania bundestag portada

El sentiment econòmic d'Alemanya millora al desembre, cosa que reflecteix una confiança més gran dels inversors. Segons l'últim sondeig de l'institut de recerca econòmica ZEW, l'índex de sentiment econòmic va millorar considerablement fins al -23,3 al desembre des del -36,7 al novembre.

Suposa el tercer augment consecutiu des del mes de setembre passat. Per part seva, l'índex de situació actual va pujar a -61,4 des de -64,5, però no va assolir les expectatives del mercat.

"L'indicador de sentiment econòmic ZEW va tornar a augmentar significativament al desembre", ha assenyalat el president de ZEW, Achim Wambach.

"Amb l'estabilització temporal dels mercats energètics, això porta a una millora significativa a les perspectives econòmiques". "La gran majoria dels experts del mercat financer esperen que la taxa d'inflació disminueixi als propers mesos", assenyala.

"En conjunt, el repunt de l'índex ZEW és una bona notícia, però continua deprimit. A més a més, es tracta d'un índex molt volàtil i poc vinculat a les dades d'activitat. És més probable que el PIB alemany hagi caigut que hagi augmentat aquest trimestre, i seguim esperant que la major economia de la zona euro entri en recessió al primer trimestre de l'any que ve", asseguren els analistes de Pantheon Macroeconomics.

Noticias relacionadas

contador