• Per la seva banda, la Comunitat de Madrid va liderar la recepció de societats
  • Malgrat tot, Catalunya va aconseguir una activitat econòmica extra per valor al voltant de 176 milions d'euros
barcelona

Catalunya va ser la regió espanyola que més deslocalitzacions empresarials a altres comunitats autònomes espanyoles va registrar durant els sis primers mesos de l'any, mentre que la Comunitat de Madrid va ser la que va liderar la recepció d'empreses, segons dades elaborades per l'agència de ràting Axesor sobre el canvi de domicili social de societats mercantils a Espanya.

En concret, un total de 649 empreses de la Comunitat de Madrid van canviar de domicili social entre gener i juny, si bé van arribar 789 durant el mateix període, de manera que la regió madrilenya va registrar un saldo net positiu de 140 empreses, el millor de tot Espanya.

405 empreses van abandonar Catalunya al primer trimestre, mentre que n’hi van arribar 337

En canvi, 405 empreses van abandonar Catalunya al primer trimestre, mentre que n’hi van arribar 337, de manera que va registrar un saldo negatiu de 68 empreses i així va encapçalar de nou la fugida d'empreses a altres comunitats autònomes.

La Comunitat de Madrid la van seguir en saldo positiu de recepció d'empreses d'altres regions com Balears, amb 36 més; Múrcia, amb 18 més, i Galícia, amb 7 noves companyies.

En la banda oposada, les majors deslocalitzacions empresarials es van donar, a més la de Catalunya, a Andalusia, que va presentar un saldo negatiu de 60 empreses; Astúries, amb 36 menys; País Basc, amb 27 menys, i Canàries, amb 17 companyies.

En total, Espanya va registrar 2.410 canvis de domicili social de societats mercantils durant el primer trimestre de l'any, fet que suposa un augment del 5,9% sobre els canvis registrats durant el mateix període de l'any passat.

Pel que fa a la facturació, la Comunitat de Madrid va guanyar durant el primer semestre una activitat econòmica extra per valor de 292 milions d'euros, a causa que les empreses que se’n van anar presentaven una facturació de 357.700.000, mentre que les que van arribar hi aportaven 647 milions d'euros.

Catalunya va aconseguir una activitat econòmica extra per valor al voltant de 176 milions d'euros

Per la seva banda, Catalunya, tot i liderar la fugida d'empreses, va aconseguir una activitat econòmica extra per valor al voltant de 176 milions d'euros, ja que les 68 companyies que es van instal·lar a la regió catalana comptaven amb una facturació de 439 milions d'euros, mentre que les 405 empreses que se'n van anar a una altra comunitat autònoma comptaven amb una facturació de 263 milions d'euros.

En conjunt, la facturació de les empreses que van canviar de domicili social al primer semestre de l'any va disminuir un 104% respecte al mateix període de 2016, en passar dels 3.606.000 d'euros de l'any passat als 1.760 milions registrats entre gener i juny.

Noticias relacionadas

contador