ep archivo   la vivienda de segunda mano se encarece un 3 en el segundo trimestre segun fotocasa
EUROPA PRESS - Archivo

El preu de l'habitatge usat a Espanya s'ha incrementat un 6,18% al primer semestre de l'any en taxa interanual, segons les dades de l'informe sobre el mercat de l'habitatge, estudi elaborat semestralment pel Grup Tecnocasa i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona. Hi ha símptomes de bombolla immobiliària? Tots els indicadors demostren que no, diuen.

El preu actual de l'habitatge està ara a nivells del segon semestre del 2004, però lluny del màxim de la sèrie històrica, que es va assolir al segon semestre del 2006. En concret, asseguren que el metre quadrat arriba ara als 2.727 euros.

El preu per metre quadrat més alt és, un semestre més, a la ciutat de Barcelona (3.334 euros el metre quadrat i una variació del 4,8%), seguida de Madrid, amb el metre quadrat a 3.002 euros i una variació positiva del 6,58%. De totes les poblacions analitzades, Talavera de la Reina compta amb el preu per metre quadrat més baix (785 euros), i Getafe és l'única població on el preu baixa al primer semestre del 2024. Ho fa un -2,92%.

Finalment, a Sevilla hi trobem el creixement més pronunciat, concretament del 9,7% (i el metre quadrat a la ciutat a 1.554 euros). El segueix Guadalajara, amb un increment del preu de l'habitatge del 8,73% (1.581 euros el metre quadrat).

"L'anàlisi d'aquests indicadors, juntament amb altres dades importants com l'evolució del preu de l'habitatge, el nombre d'operacions anuals o l'oferta i la demanda disponibles, demostra que no hi ha símptomes de bombolla immobiliària", ha assenyalat Paolo Boarini, conseller delegat del Grup Tecnocasa,

Ha afegit que, ara, "el paradigma que estem vivint és diferent i ens trobem en un cicle econòmic sa i equilibrat. Una pujada més baixa de preus, menys producció d'habitatge i menys endeutament per part de les famílies són les raons per les quals podem afirmar que ens trobem en un cicle saludable i estable”.

contador