• La lliura, en màxims de més d'una setmana després d'un BoE més 'falcó'
eurodolar265

Onada de presa de beneficis en el dòlar, que ha provocat un retrocés del 'bitllet verd' davant tots els seus rivals. L'euro segueix ben afermat per sobre dels 1,16 dòlars aquest divendres, després que dijous arrenqués un rebot des del suport que presenta en els mínims d’11 mesos als 1,1508 dòlars. La lliura tanca el trio protagonista al mercat de les divises que es canvia de mans als 1,3280 dòlars, apuntalada per un Banc d'Anglaterra més 'falcó'.

La de dijous va ser una d'aquelles jornades de gir de 180 graus en els principals encreuaments. El dòlar arrencava el dia amb alces davant els seus contraparts, després que el simposi del Banc Central Europeu (BCE) de Sintra deixés clar que les economies mundials tindran una llarga dosi de divergències entre les polítiques de la Reserva Federal (Fed) i la resta de bancs centrals.

Amb el rum-rum de la guerra comercial entre la Xina i els EUA de fons, la divisa nord-americana aconseguia marcar nous màxims de 2018 contra l'euro i la lliura, als 1,1508 dòlars i als 1,31 dòlars, respectivament -mínims, al seu torn d’11 i set mesos-. Per si fos poc, a les vendes de l'euro va contribuir la notícia que un euroescèptic presidirà el Comitè de Finances del Senat italià.

Però la situació va prendre un gir inesperat després de conèixer la decisió de política monetària del Banc d'Anglaterra (BoE per les sigles en anglès). Si bé, el banc va mantenir els tipus al 0,5%, els vots del Comitè de Política Monetària del banc central va provocar una eufòria als mercats, que van prendre el resultat de 6 - 3 favor de pujar les taxes com un gest més 'falcó' del BoE.

POR DE LES CONSEQÜÈNCIES DE LA GUERRA COMERCIAL

Les compres que es van iniciar en el 'cable' (lliura/dòlar) van prosseguir en l'euro/dòlar, amb un pronunciat rebot des de suports clau. A més de les raons tècniques que van disparar la ronda de presa de beneficis en la moneda nord-americana, l'índex manufacturer de la Reserva Federal de Filadèlfia va caure bruscament a un mínim d'un any i mig. Segons els analistes, aquest resultat va generar preocupacions sobre l'economia més gran del món i va provocar que alguns operadors volguessin treure partit de les seves apostes alcistes.

"El feble índex de la Fed de Filadèlfia va reforçar els temors que la guerra comercial del president Trump perjudicaria la perspectiva econòmica dels EUA i va empitjorar el sentiment de mercat", apunten des de Mizuho Securities.

Contra el ien, el dòlar va patir pocs canvis i cotitza al voltant dels 102,00 iens, després de retrocedir des del màxim d'una setmana als 110,76 iens. "El potencial d'una guerra comercial total, els riscos polítics europeus i la volatilitat dels mercats emergents continuen sent factors potents que haurien de contenir el dòlar/ien dins del rang actual", escriuen des de Westpac.

Finalment, el peso mexicà ha remuntat fins al seu millor canvi en dues setmanes, a les 20,20 unitats, després que Banxico hagi emprès un increment dels tipus d'interès de 25 punts bàsics, fins al 7,75%.

Noticias relacionadas

contador