• Quant es calmin els nervis dels operadors i comenci a assimilar la realitat que en poc més d'un mes arriben les eleccions legislatives del 11 i 18 de juny, l'euro tindrà poc més recorregut a l'alça
money euros cash

Tot ha sortit segons tal com s'esperava. El centrista Emmanuel Macron es va imposar la candidata de la ultradreta, Marine Le Pen i és el nou inquilí de l'Elisi amb un 66% dels vots. Al mercat de les divises, l'euro també compleix el guió i ha conquerit noves cotes de sis mesos contra el dòlar, fins a la resistència dels 1,1024 dòlars, el seu millor canvi des del 9 de novembre. La moneda única també s'ha revalorat fins el seu rècord d'un any contra el ien, als 124,58 iens i de cinc mesos davant el franc suís, fins als 1,0886 francs. La divisa comunitària cedeix terreny des d'aquests preus, però el seu panorama segueix sent clarament alcista.

Les forces del mercat han estat 'cuinant' l'impuls de la moneda compartida des de la primera ronda de les eleccions presidencials franceses del passat 23 d'abril. La victòria de Macron en aquella ocasió va deixar un buit alcista als 1,07130 dòlars que encara no s'ha emplenat. Des d'aquests preus, l'euro ha escalat un 3% contra el seu rival nord-americà que descomptava per endavant que el resultat de la segona ronda electoral seria favorable als interessos del mercat i de l'Eurozona, que tan bé havia defensat el socioliberal davant de la amenaça rupturista de la candidata del Front Nacional. Després d'aquesta pujada, l'euro acumula una revaloració del 6,6% des del mínim de 1,0339 dòlars registrat el 3 de gener.

De fet, la major part de l'apreciació de la moneda comunitària estava ja descomptada al preu i la divisa ha sumat tot just un 0,2% més des dels màxims assolits divendres passat i així ja supera la marca dels 1,1000 dòlars, assenyala Christopher Vecchio, estrateg de divises de Dailyfx. "El moment alcista podria oferir l'oportunitat a la divisa de conquerir, almenys, la cota dels 1,1135 dòlars", assenyala aquest expert.

Quant es calmin els nervis dels operadors i comenci a assimilar la realitat que en poc més d'un mes arriben les eleccions legislatives del 11 i 18 de juny, l'euro tindrà poc més recorregut a l'alça

Segons Michael Hewson, analista de CMC Markets, "el trencament de la resistència dels 1,1000 dòlars pot precipitar l'euro cap al nivell dels 1,1200 dòlars amb un sòlid suport a l'àrea dels 1,0820 dòlars, per on passa la mitjana mòbil de 200 sessions".

José María Rodríguez, analista de Bolsamanía assenyala que l'euro / dòlar cotitza en aquest moment en plena zona de resistència, la directriu baixista que uneix els successius màxims decreixents des de fa un any. "La seva perforació, amb comoditat i en espelmes setmanals, deixaria el camí obert cap a la zona de resistència dels màxims de novembre als 1,12996", assenyala Rodríguez.

PRÒXIM PAS: LES LEGISLATIVES DE JUNY

Altres analistes consultats avisen, en canvi, que quan es calmin els nervis dels operadors i comenci a assimilar la realitat que en poc més d'un mes arriben les eleccions legislatives del 11 i 18 de juny, l'euro tindrà poc més recorregut a l' alça. Naeem Aslam, analista de ThinkMarkets espera que des d'aquesta fase recent alcista entrem en una nova etapa de consolidació.

El mercat començarà ara a escrutar tots els moviments de Macron ja que "les expectatives són molt altes i hi ha un risc important que el nou president de la V República fracassi en les seves promeses d'aconseguir un major creixement i de retallar la taxa d'atur" , argumenta Aslam. "El focus es posarà ara en les legislatives de juny, ja que Macron ha d’assegurar-se una majoria a l'Assemblea Nacional que li permeti emprendre aquestes reformes, i de manera ràpida, davant la taxa de desocupació del país, del 10%", comenta l'analista del broker britànic.

Noticias relacionadas

contador