- La divisa comunitària es va veure també pressionada per unes dades de confiança del consumidor pitjors del que s'esperava
Volatilitat. Als mercats s'apilen múltiples factors que expliquen els abruptes moviments de dimarts a les borses, en la renda fixa i també en les divises. El còctel entre final de mes i de trimestre i la proximitat de vacances a molts parquets condueixen els operadors a l'ajust de posicions i les monedes no se’n lliuren. El dòlar ha tornat a patir contra el ien, però l'euro i la lliura no s’ho passen millor. Mentre la moneda europea ha perdut els 1,2400 dòlars, la britànica intenta tornar als 1,42 dòlars després de les agudes vendes de dimarts.
Altres monedes, com el dòlar australià també han vist una mossegada en el seu valor d'un 1% enfront del dòlar i contra el ien. I la divisa nipona reprèn la seva pressió contra el dòlar, amb un màxim durant la sessió per sobre de les 105,50 unitats, mentre el 'bitllet verd' ha notat una altra vegada la tenalla de la guerra comercial.
La confiança dels inversors, que havia tornat, encara que cauta, a la divisa dels EUA, ha tornat a recular després de les notícies que el president dels EUA, Donald Trump, ha conversat amb el president francès, Emmanuel Macron i la cancellera alemanya, Angela Merkel, sobre les noves legislacions sobre comerç exterior amb la Xina, buscant un front comú que pot portar a una escalada de les tensions.
D'altra banda, informacions de 'Bloomberg' han apuntat que l'administració republicana està considerant aplicar mesures que es reserven només per a emergències nacionals per estrènyer el setge sobre les inversions del gegant asiàtic. Amb tot, l'índex que mesura l'acompliment de la moneda nord-americana contra els seus rivals se situa als 88,942 punts.
L'EURO: EL QUE EL BCE DONA, EL BCE HO TREU
No obstant això, contra l'euro, el dòlar ensenya arpa i puja més d'un 0,5% des del mínim de cinc setmanes de dimarts. La divisa europea va cedir els 1,2400 dòlars després de les declaracions dels membres del Banc Central Europeu (BCE), Edwald Nowotny i Erkki Liikanen, indicant una gradual retirada dels estímuls. Els dos van mostrar una "retòrica cautelosa", assenyala Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, que xoca contra el to més agressiu del president del Bundesbank, Jens Weidmann, de dilluns.
Edwald va insistir "que les compres d'actius s’haurien de reduir gradualment. Mentre tothom parla sobre la relaxació dels estímuls, el pas enrere ha esborrat el ral·li suscitat pel president del banc central alemany", argumenta Lien. Aquest fet, unit a un empitjorament de les dades econòmiques, després que la confiança del consumidor a l'Eurozona deixés pitjors números del que s'esperava, mantindran l'euro sense força, amb un suport a l'àrea dels 1,2340 dòlars".
La lliura, per la seva banda, es va vendre agressivament al començament de la sessió de Nova York, però es va recuperar al tancament de Londres i va consolidar, minimitzant la volatilitat de les accions dels EUA. "El moment i l'agressivitat en la caiguda i del gir posterior suggereix que el moviment va ser impulsat pels fluxos finals de trimestre i mes", explica l'analista de la companyia d'inversió amb seu a Nova York. Tenint això en ment, l'euro/lliura, que va acabar el dia lluny dels seus màxims, podria prosseguir els seus descensos", avisa l'experta.