• El candidat centrista manté un avantatge de 20 punts en les enquestes sobre Marine Le Pen
  • L'informe d'ocupació dels EUA podria tornar a donar ales al dòlar
euro

En un clar moviment de compra el rumor i ven el fet, davant el resultat de la segona volta de les eleccions presidencials a França, en què es dóna com a segur vencedor Emmanuel Macron, els inversors han impulsat l'euro fins el seu rècord de sis mesos, que també ho és d'aquest 2017. La divisa comunitària s'ha catapultat per sobre de la resistència dels 1,0950 dòlars i ha estès els seus guanys fins als voltants dels 1,10 dòlars, de camí a la important resistència que resideix als 1, 1020 dòlars. Després, ha cedit gairebé un 0,3%, fins a preus lleugerament per sobre dels 1,0960 dòlars.

La moneda s'ha deixat portar per les enormes expectatives que l'abanderat d’'En Marxa! es converteixi en el pròxim president de la V República. El seu acompliment en el debat televisat que el va enfrontar al seu rival, la candidata del Front Nacional, Marine Le Pen, van incrementar els seus ja folgades opcions, després que un 63% dels telespectadors el donés com a vencedor. A més, l'última enquesta d’ELABE revela que el suport al socioliberal es manté entre un 62% de l'electorat, enfront del 38% que es decanta per Le Pen, a menys de 48 hores que s'obrin els col·legis electorals al país gal.

La reacció a l'euro era d'esperar després del romanç que les borses i la moneda comunitària van viure amb Macron després de la seva victòria a la primera ronda de les eleccions. La divisa única va ser la que millor es va comportar dijous, després de ser capaç de remuntar el ral·li que va escometre el dòlar després de la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) de dimecres, en la qual el banc central va deixar les portes obertes a una pujada de tipus al juny. La divisa compartida va estendre els seus guanys al tancament d'Europa, va fer que l'Euro Stoxx 50 arribés a un màxim de 20 mesos i ja va superar la cota dels 1,0980 dòlars, marcant així el seu nou rècord anual. Aquest divendres manté la pressió compradora, també contra altres rivals.

L'EURO, ALCISTA EN TOTS ELS FRONTS

Des del punt de vista de l'anàlisi tècnica, el més normal és que l'euro / dòlar posi a prova la resistència dels 1,1010-1,1020 dòlars, "per on passa la directriu baixista que uneix els màxims decreixents de l'últim any", apunta José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Contra altres rivals, en el seu encreuament amb el ien la moneda única es situa "a les portes de la resistència dels 124 iens / euro. Per sobre tindria el camí lliure fins a la resistència dels 126 iens / euro", assenyala Rodríguez. I finalment, contra la lliura, "l'euro sembla voler posar a prova la resistència que presenta als 0,85308 lliures / euro i per sobre tenim la resistència dels aproximadament 0,8730 lliures / euro", indica l'analista tècnic de Bolsamanía.

Però Kathy Lien, fundadora de BK Asset Management, avisa que, tot i que el motor fonamental és la política del vell continent després de la recent escalada de l'euro, no cal deixar de banda les dades macroeconòmiques. En aquest sentit, destaca l'analista la cita amb la publicació de "les xifres del PMI de vendes minoristes de la zona euro, però l'atenció se centra en l'informe sobre ocupació no agrícola".

L'INFORME D'OCUPACIÓ DELS EUA, CLAU PER A LA FED

"L'informe sobre ocupació no agrícola d'aquest mes adquireix una importància excepcional perquè confirmarà o tirarà per terra les elevades expectatives del mercat pel que fa a la pujada dels tipus al juny", assenyala l'analista. Lien assegura que la Fed "no podrà apujar els tipus d'interès si les dades sobre ocupació no compleixen les expectatives i, si no hi ha res positiu a l'informe que compensi la decepció, el dòlar es vendrà ràpidament i brusca".

"No obstant això, si el creixement de l'ocupació és tan fort com el mercat preveu (la previsió actual és de 190.000) i s'accelera el creixement dels salaris, el dòlar / ien tornarà cap al nivell dels 113,00 iens i parells com l'euro / dòlar i la lliura / dòlar es desplomaran", adverteix l'experta del mercat de les divises.

Noticias relacionadas

contador