ep archivo   vivienda casas pisos
EUROPA PRESS - Archivo

Per les previsions que el Banc Central Europeu (BCE) tornarà a retallar els tipus d'interès a la reunió d'aquest dijous, l'euríbor s'enfonsa aquesta setmana. L'índex hipotecari baixa del 3% en el valor diari, un nivell que no veia des del desembre del 2022.

Aquest dilluns, el 9 de setembre, el valor de l'euríbor diari es col·loca al 2,986%, de manera que, avui dia, la taxa mitjana del mes és del 3,057%.

Durant els darrers mesos, aquest índex ha anat sumant descensos. Cal recordar que, al juny, va acabar amb una mitjana del 3,65%, caient al juliol fins al 3,526% i desplomant-se a l'agost al 3,166%. De fet, al juliol, va registrar la baixada interanual més gran en 11 anys i, a l'agost, l'euríbor va firmar la caiguda més gran en 15 anys, encadenant, a més, cinc mesos consecutius de descensos.

I les previsions apunten que l'índex podria mantenir aquesta tendència baixista als propers mesos, per les properes retallades dels tipus d'interès que emprendrà el BCE. Després de baixar-los ja al juny i fer una pausa al juliol, s'espera que torni a la senda de les baixades a la trobada que tindrà lloc aquest proper dijous 12 de setembre.

El ritme, però, dependrà de les decisions de l'organisme europeu i de les pistes sobre els propers moviments que pugui donar la presidenta, Christine Lagarde.

Atenent les últimes dades publicades, al juny, es van signar un total de 50.099 operacions de compravenda d'habitatge, fet que suposa un descens del 6,1% enfront del mateix mes de l'any passat, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A més, al juny, es van signar un total de 31.526 hipoteques sobre habitatges, fet que suposa el mínim en un mes de juny des del 2020 i una caiguda del 5,5% enfront del mateix mes de l'any passat.

Noticias relacionadas

contador