- El ripple es dessagna: cau un altre 25% i perd més de la meitat del seu valor en poc més d'una setmana
- La capitalització total del mercat cau fins als 700.000 milions de dòlars
La profunda correcció que assola el mercat de les monedes de xifrat durant les últimes jornades ha seguit assetjant la majoria de tokens digitals aquest dimecres, amb caigudes que ascendeixen als dos dígits en el cas del ripple, que es deixa un altre 25%. El bitcoin cedeix un 5%, fins als 14.000 dòlars i els inversors segueixen desfent-se de les seves inversions en altres monedes virtuals. La gran excepció és l’ethereum, que marca una altra fita per sobre dels 1.350 dòlars i eleva el seu valor fins a 130.000 milions de dòlars.
Segueix en segona posició, per tant, en el rànquing de monedes digitals per capitalització de mercat, ja que l'ha arrabassat al token de la plataforma de Sant Francesc RippleNet network. Després d'arrencar 2018 solcant el cel més enllà dels 3,60 dòlars i elevant el seu acumulat a 140.000 milions, ha perdut més de la meitat de la seva capitalització i amb prou feines reté 60.000 milions de dòlars. Es canvia a 1,80 dòlars.
El bitcoin, per la seva banda, manté la seva dominància al 34%, en un mercat que s'ha desplomat fins als 700.000 milions de dòlars en l'acumulat de 1.300 tokens que llista CoinMarketCap. La prima de risc reguladora fa efecte en l'ànim dels inversors amb diversos fronts oberts a Àsia i als EUA.
COREA DEL SUD, JAPÓ I LA XINA UNEIXEN ESFORÇOS
Diverses notícies arribades des del continent asiàtic han fet trontollar el preu de la reina de les monedes digitals que s'ha desplomat fins als 13.700 dòlars. En primer lloc, les notícies que les autoritats monetàries de Corea del Sud estan investigant sis bancs locals per oferir comptes en moneda digital ja havia iniciat les vendes en els tokens digitals. I d'altra banda hi ha la pressió del Govern del gegant asiàtic sobre la indústria de la mineria de monedes digitals del país que acapara la major potència computacional del món.
La croada de la Xina contra les monedes digitals va arrencar a inicis de l'any passat i, després de prohibir completament el comerç amb actiu digitals, ara amenaça el minat. Els temors d'una repressió de la Xina sobre aquesta activitat, que sustenta la 'cadena de blocs' i que és l'espina dorsal de la moneda digital, han debilitat la demanda al voltant de la moneda digital més gran del món per capitalització borsària.
Caixin Global va informar la setmana passada que els reguladors locals en el gegant asiàtic podrien no oferir deduccions d'impostos i electricitat a les companyies mineres. A més, un document filtrat suggereix que el principal regulador financer d'Internet de la Xina està sol·licitant que els governs locals empenyin les operacions de mineria de bitcoin cap a una "sortida ordenada" de la indústria.
Atès que la Xina és la capital mundial de la mineria de bitcoin i representa més de dos terços del poder de processament mundial dedicat a la missió de sustentar la blockchain, aquestes mesures, si es demostrés que són certes, podrien exercir més pressió sobre els preus i conduir a un temut crash del mercat.
Les autoritats xineses, sud-coreanes i japoneses uniran esforços per llançar una regulació conjunta que controli el comerç i les operacions amb monedes digitals
Finalment, ha transcendit la notícia que les autoritats xineses, sud-coreanes i japoneses uniran esforços per llançar una regulació conjunta que controli el comerç i les operacions amb monedes digitals. Tenint en compte els antecedents, s'esperen mesures encara més restrictives que previnguin les fugues de capitals i el rentat de diners.
LA SEC SEGUEIX POSANT PALS A LES RODES ALS FONS COTITZATS
L'altra ració de males notícies arriba des dels Estats Units on diverses companyies han retirat les seves sol·licituds a la Comissió de Borses i Valors nord-americana (SEC per les sigles en anglès) per llançar el primer fons cotitzat de bitcoin als mercats borsaris dels EUA.
Ha transcorregut un mes des que la Comissió del Comerç a Futurs sobre matèries primeres dels Estats Units (CFTC, per les sigles en anglès) va donar el seu vistiplau als derivats sobre la reina dels actius digitals. Però durant el mateix període, la SEC ha incrementat la seva vigilància i advertències cap a les monedes de xifrat. Fins al punt d'emprendre accions i impedir algunes emissions inicials de monedes (ICOS).
I ha anat més lluny. El personal del regulador dels fons d'inversió "va expressar la seva preocupació pel que fa a la liquiditat i la valoració" dels contractes de futurs basats en l'actiu digital, segons explica 'Reuters'. Segons els experts, l'actitud de la SEC posa en relleu un cisma entre les dues màximes autoritats financeres dels EUA. "És poc habitual que s'airegin les seves divergències en públic", expliquen a Bolsamanía, però ha quedat clar que la CFTC i la SEC no es posen d'acord sobre com regular les monedes digitals.