20221013   el endeudamiento de los comercios alcanza su mximo histrico superando los 88695 millones de euros

Les vendes del comerç al detall es frenen al setembre, mes durant el qual la xifra amb prou feines ha registrat un avanç del 0,5% en termes interanuals, segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), fet que suposa una taxa tres dècimes per sota que el mes anterior. Les vendes al detall encadenen així dos mesos consecutius de taxes interanuals positives.

L'índex general sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari registra una variació anual del –1,8% al setembre. Si desglossem aquestes vendes per tipus de producte, Alimentació baixa un 1,1% i Resta, un 2,2%.

Cal destacar el comerç al detall per Internet, que al setembre ha baixat un 9,5% enfront del mateix mes de l'any passat. Això significa que ja acumula vuit mesos de retrocessos.

L'índex general del comerç al detall corregit d'efectes estacionals i de calendari presenta al setembre una variació del 0,1% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és igual a la registrada a l'agost.

Per CA, les vendes en pugen en taxa anual a set i en baixen en nou. Illes Balears (9,2%), Canàries (5,9%) i Castella i Lleó (1,7%) registren els augments més grans. Per la seva banda, La Rioja (-4%), Castella-La Manxa (-3,3%) i Regió de Múrcia (-2,1%) presenten els descensos més importants.

Pel que fa a l'ocupació al sector del comerç al detall, presenta al setembre una variació del 2,2% respecte al mateix mes del 2021. Aquesta taxa se situa cinc dècimes per sota de la registrada a l'agost. A les estacions de servei l'ocupació puja un 2,1%.

Noticias relacionadas

contador