ep archivo   escaparates tiendas moda comercios en zaragoza
EUROPA PRESS - Archivo

Les vendes del comerç al detall van registrar un creixement del 6% el setembre enfront del mateix període de l'any passat, de manera que acumulen deu mesos consecutius a l'alça, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Tot i això, la dada suposa un avenç nou dècimes inferior a la del mes previ.

A preus constants corregit d'efectes estacionals i de calendari, les vendes al detall presenten al setembre una variació del 6,5% respecte al mateix mes de l'any anterior. Aquesta taxa és sis dècimes inferior a la registrada l'agost.

L'índex general sense incloure estacions de servei i corregit d'efectes estacionals i de calendari enregistra una variació anual del 8,6% el setembre.

Pel que fa a l'ocupació, presenta el setembre una variació de l'1,8% respecte al mateix mes del 2022, taxa semblant a la registrada l'agost.

Per CA, les vendes pugen en taxa anual a totes. Comunitat Valenciana (9,1%), Illes Balears (8,8%) i Andalusia (7,3%) registren els majors augments, mentre que Regió de Múrcia (1,1%), Castella i Lleó (1,2%) i Aragó (1,9%) presenten els increments més baixos.

Durant els nou primers mesos de l'any, el comerç al detall ha augmentat un 6,7% de mitjana respecte al mateix període del 2022.

Noticias relacionadas

contador